Förändringar i JLL staben – Marcus Juhlin ny tränare

Inför nästa juniorlandslagsläger blir det lite förändringar i JLL, både i stödfunktionerna (material och lagledare) samt på tränarsidan. Här kommer förändringarna på coachsidan.
Kristian Borg måste av personliga skäl avstå fortsatt engagemang i blå-gul dress. En för svår uppgift att få livspusslet att gå ihop helt enkelt och att stiga av nu är bättre så att tränarstaben hinner formera sig inför lägret 21-23 april samt EM slutspelet i Juli.

Det blir Lasse Häkkinen som tar steget från att coacha runningbacks till den offensiva linjen. För förbundskapten Andreas Ehrenreich var flytten enkel:
”Lasse besitter unika kvalitéer som kommer bidra till OL-gruppens utveckling och det fina grundfundament som Kristian Borg lagt fram tills nu. Lasses ”no-nonsens” stil passar väl in och vi kan tillsammans jobba vidare mot EM i sommar utan att tappa kvalité.”

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column]

Ny att coacha runningbacks är Marcus Juhlin, huvudtränare i STU – Northside Bulls.

”Jag har jobbat med Juhlin ett par år nu och han är precis en sådan coach man vill skall ta hand om sina spelare, han ser individen samtidigt som han ser till lagets bästa, den kunskapen han besitter för amerikansk fotboll i Sverige är grym, och under hans träningar är skrattet aldrig lång borta”
Kristofer Östberg, Sportchef i STU

[/column]
[/columns_row]

[columns_row width=”half”]
[column]

Marcus började spela amerikansk fotboll 2004 och spelade 12 säsonger, där han representerade Sverige som fullback i landskamp mot Frankrike samt guld i NM med juniorlandslaget. Juhlin han också med 5 säsonger i Carlstad Crusaders A-lag där 5 SM-guld samt internationellt spel som bl a runningback, slotreceiver och safety blev resultatet.

”Mackan har alltid varit en otroligt bra ledare, jag tror han är född till det. Hans ledarstil är mjuk men bestämd, Marcus har en förmåga att få ett lag att bli en familj, han lever för fotbollen och det märks i hans sätt att coacha, ingen blir lämnad utanför och han ser alltid till att plocka fram de unika i varje spelare. Om någon klagar över smärta så frågar han ”har du ont i tänderna?” Om svaret är nej så replikerar han ”bit ihop och spela då!” Det sägs med ett leende, men det ligger allvar bakom. Det säger lite om hur Marcus är som spelare och tränare, han ger 200% och viker sig inte för något.”
Anna Popp, lagledare i Carlstad och HLL

[/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Coachbanan startade i Värmland redan 2008 med U11/U13 och Marcus tog 2010 över 96-kullen och följde dem sedan från U15 till avslut i U19 som 2015 kröntes med ett SM guld. De senaste två säsongerna har Marcus varit tränare för  STU´s superserielag, som offensiv koordinator. Nu är han alltså huvudtränare för Bulls seniorer.

”Att ha coachat alla divisioner från U11 till Superserien och bidragit till att hålla den Svenska fanan högt i landslagen där tre år i ULU (RB´s, WR´s och OC) samt tid som specialteams koordinator JLL (2014) och HLL (2015) visar på bredden på hans kompetens. Marcus Juhlin blir ett viktigt tillskott i tränarstaben.”
Andreas Ehrenreich, förbundskapten

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.