SAFF gör en riktad satsning på kommunikation

Nu gör SAFF, Svenska Amerikansk Fotbollförbundet, en större satsning på kommunikation och tar in en kommunikationsansvarig på uppdrag.

[columns_row width=”half”]
[column]

Redan förra året inleddes satsningen i form av en redaktör på ett tydligt avgränsat uppdrag, samt en ansvarig för mediahanteringen på uppdrag vid speciella tillfällen, bland annat inför Superserien, damernas division 1 och SM-finalerna damer och herrar.

Nu bakas uppdragen ihop och Thomas Björn, Kraftfull Kommunikation AB, ges i uppdrag att ta ett helhetsgrepp om SAFFs kommunikationsarbete under 2017.

[/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Viktig pusselbit
– Det känns bra att vi nu äntligen kan skapa en kontinuitet i kommunikationsarbetet – det har varit ett eftersatt område allt för länge. Det är en viktig pusselbit för att vi ska lyckas flytta fram positionerna externt och att skapa en ökad ”vi”-känsla internt, säger Mikael Gustafson, ordförande i SAFF och fortsätter:

– Utan kommunikation kommer vi inte att lyckas bli den sport för alla som vi förtjänar att vara, och internt kommer vi inte att lyckas med att bygga det starka och framåtblickande förbund vi vill bli, tillägger Mikael Gustafson och ser fram emot den dag när landets barn och ungdomar har en oval boll under armen på väg till och från skolan.

Förutom intern och extern kommunikation, såsom att fylla sidorna Saff.se och Amerikanskfotboll.com med läsvärda artiklar, samt hjälpa media att kunna berätta om allt spännande som händer inom amerikansk fotboll i Sverige, kommer Thomas också att arbeta med kommunikationen kring TV4-avtalet samt streamingen av damerans division 1.

Både damerna och herrarna
SAFF och TV4 satsar även i år på en livesändning från en match varje fredagskväll under Superserien med start fredag 7 april, i programmet Friday Night Football på TV4 Sport och TV4 Play Premium.

För damernas division 1 gäller att förbundet kommer att streama en match från varje omgång utom den första med start helgen 22-23 april, finalen på Behrn Arena lördag den 8 juli och förhoppning även  semifinalerna helgen före.

Thomas Björn ska även vara ett stöd för distrikt och föreningar i främst mediahanteringen.

– Jag har jobbat på uppdrag av Svenska Amerikansk Fotbollförbundet av och till under sju år. Det känns stimulerande att få chans att jobba mer koncentrerat och i större skala, det brukar ge bättre result, säger Thomas Björn.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.