JLL adderar viktigt tillskott till tränarstaben

Imorgon fredag startar juniorlandslaget sitt första läger för 2017. Platsen för detta är Uppsala och spelare och ledare kommer att ha Celsiusskolan som bas för sin verksamhet under dessa tre dagar. Fotbollsaktiviteterna kommer äga rum på Österängens IP där våra unga talanger skall förbereda sig för EM som spelas i Danmark under 10-16 Juli. Detta är första av tre läger för juniorlandslaget.

[columns_row width=”half”]
[column]”Jag är tacksam över att Andreas Ehrenreich har gett mig möjligheten att tillföra något till vårt junior landslag. Jag ser fram emot att få jobba med de talangfullaste ungdomarna i Sverige och att göra min del för att ta hem ett EM guld!”
Jonas Nyberg om utnämningen till spt coach i JLL

En viktig kugge i lagbygget är nytillskottet Jonas Nyberg som får den ansvarsfulla titeln – Specialteams koordinator. Coach Nyberg har en lång karriär och gedigen erfarenhet – han inledde sin amerikanska fotbollsbana 1989 i Norrköping och har under sin aktiva karriär spelat för Norrköping Panthers, Shawnee Heights Thunderbirds (HS), Linköping Dragons och Lund Vikings. Han axlade sin första huvudtränaroll redan 1991 då för för Linköping Dragons och har efter det coachat Göteborg Giants, Lund Vikings. De senaste 6 åren har han coachat juniorfotboll i Stockholm Mean Machines.[/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Att landa en dedikerad specialteams tränare har varit prioritet under vintern. I Jonas Nyberg får juniorlandslaget nu en viktig länk till Robert Areno som bär samma titel i herrlandslaget. Att kunna använda samma terminologi och merparten av spelsystemet underlättar för tränare och spelare att röra sig mellan lagen. Att Nyberg också har en så bred erfarenhet gör att hans kompetens kan användas i flera delar av laget.

”Bra val. Enormt kul att Jonas har fått uppdraget i JLL. Jonas är en oerhört kompetent och erfaren ledare. Kul för svensk fotboll att fler får chansen att jobba med honom.”
Fredrik Pilbäck – huvudtränare i Stockholm Mean Machines

”Att kunna ha en röd tråd i det den taktiska delen har varit en prioritet mellan junior och herrlandslag. Vi har samma anfalls och försvarskoordinatorer. Nu får vi en dedikerad specialteams coach som kommer att ha ett nära samarbete med Areno i HLL. För mig som förbundskapten har detta varit en prioritet sedan jag tillträdde på posten. Jonas Nyberg är den sista pusselbiten för att skapa helheten bland våra koordinatorer, jag är precis så nöjd som man kan vara.”
Andreas Ehrenreich – Förbundskapten

 

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.