Storförlust i EM mot Österrike

Österrike imponerande och var överlägsna mot Sverige i EM för herrar. 31-3 i halvlek blev till slut 41-3 i matchen som spelades i Vantaa i Finland. Förlusten innebär att Sverige missar EM-finalen, men får spela bronsmatch mot Finland på lördag kl. 14.

Efter tre spel i matchen ledde Österrike med 7-0. Och på Sveriges första drive kastar QB Philip Juhlin en interception som ger Österrike bollen en bra bit in på svensk planhalva. Så inleddes gruppfinalen i Vantaa i Finland mellan Österrike och Sverige, och det var så det sedan kom att fortsätta matchen ut.

Österrike imponerande i alla tre delar av spelat – anfall, försvar och special teams – och måste räknas som favoriter i en kommande EM-final. Sverige å sin sida hade två bra drives i den första halvleken men ingen av dem slutade i touchdowns – den ena tog slut med en interception i Österrikes endzone (QB Juhlin jagades matchen igenom av ett aggressivt österrikiskt försvar) och den andra med ett field goal av Jacob Dahre, som också blev Sveriges enda poäng i halvleken, medan Österrike gjorde 31.

Sveriges försvar spelade bättre i den andra halvleken och höll Österrike till 10 poäng, medan det svenska anfallet hade svårt att producera framåt och blev poänglösa i tredje och fjärde kvarten. Totalt sett blev halvleken något av en transportsträcka mot slutsignalen. 41-3 till Österrike skrevs segersiffrorna till till slut.

Vinsten innebär att Österrike spelar EM-final mot Frankrike, medan Sverige möter Finland i bronsmatchen på lördag, avspark kl. 14. Heja Sverige!

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.