Gruppfinal mot Österrike i eftermiddag

Efter segern mot Danmark i EM-premiären spelar Sverige idag en direkt avgörande gruppfinal mot Österrike där vinnaren spelare EM-final på lördag. Avspark i Vantaa i Finland kl. 15.00 svensk tid.

Österrike besegrade Danmark med 40-15 i sin första match i EM för herrar i Finland, medan Sverige besegrade samma Danmark med 30-20. Detta gör att Sverige och Österrike idag gör upp om gruppsegern och en finalplats i EM. I den andra gruppen gör Finland och Frankrike upp om motsvarande finalplats.

Sverige låg i halvlek under med 7-14 mot Danmark i premiärmatchen i EM, men vände och vann matchen. Österrike är dock ett på pappret betydligt bättre lag än vad danskarna är och idag krävs att Sverige är på tå redan från avspark om det ska bli seger för Sverige. Senast Sverige och Österrike möttes i en landskamp var 2010, då vann Österrike med 30-0.

Matchen spelas på Myyrmäen jalkapallostadion i Vantaa utanför Helsingfors med avspark kl. 16 finsk tid, kl. 15 i Sverige, och livesänds på http://ifaf.yaretv.com. Sveriges roster till matchen hittar du här.

Heja Sverige!

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.