Bronsmatch mot Finland i EM

Idag kl. 14 spelar Sveriges bronsmatch i EM i amerikansk fotboll för herrar – och det är inga mindre en värdnationen och ärkerivalen Finland som står för motståndet! Heja Sverige!

I gruppspelet vann Sverige mot Danmark och förlorade mot Österrike, medan Finland i den andra gruppen vann mot Storbritannien men förlorade mot Frankrike. Resultaten innebär att det är Österrike och Frankrike som ikväll gör upp om EM-guldet, medan Sverige och Finland ikväll gör upp om bronsmedaljen.

Finland har som värdnation fördel av hemmaplan, och de har även en 37-0-seger i bagaget från den senaste gången länderna möttes i en landskamp på herrsidan, en match som spelades på Grimsta IP den 7 oktober förra året och där Finland redan i halvlek var i ledningen med 31-0.

Ytterligare något som talar för Finland är att Sverige i gruppfinalen mot Österrike inte alls var med i matchen och förlorade med hela 3-41, medan Finland å sin sida visade sisu och gav Frankrike en riktig match om finalplatsen.

Så på pappret talar mycket för Finland – vilket kanske i sig talar för Sverige, som inte har något att förlora men allt att vinna.

Matchen spelas på Myyrmäen jalkapallostadion i Vantaa utanför Helsingfors med avspark kl. 15 finsk tid, kl. 14 i Sverige, och livesänds på http://ifaf.yaretv.com.

Heja Sverige!

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.