Semifinallagen klara i junior-EM

Frankrike, Österrike, Sverige och Danmark vann sina inledande matcher under junior-EM för herrar i Italien och är de som gör upp i semifinalerna den 1 augusti.

I ett varmt Bologna inledde matcherna Frankrike-Finland och Österrike-Spanien turneringen med avspark kl. 17 den 29 juli.

I den förstnämnda matchen var det jämnt och spännande i den första halvleken som slutade 0-0 på C.S. Bernardi stadium i Bologna, med Finland i förarsätet som det kändes. Men i den andra halvleken föll Finland ihop på grund av egna misstag samtidigt som Frankrike fick förnyad energi och drog iväg med hjälp av ett tungt springspel och ett aggressivt försvar. När matchen var slut hade Frankrike vunnit med hela 30-0.

Spanien kom in sent i turneringen medan Österrike är en av de stora guldfavoriterna. Det var heller aldrig något tvivel om resultatet i den matchen då Österrike kunde gå ut i tidig ledning och till slut vinna med komfortabla 61-7.

Kvällsmatcherna, med avspark kl. 21, spelades mellan Sverige-Norge och Danmark-Italien. Sverige hade vissa problem med ett bra Norge men vann till slut med 20-7 efter 13-7 i halvlek – här kan du läsa mer om Sveriges premiärvinst.  Också mellan Danmark och Italien var det jämnt, och det var arrangörslandet Italien som var i ledningen med 6-3 efter den första kvarten. Men Danmark stod för en stark insats och klarade av båda kvällsvärmen och det italienska hemmastödet och kunde vinna matchen med 17-6.

Resultaten innebär att vi har fyra lag som är klara för semifinal – Österrike ställs mot Danmark på Arcoveggio Stadium i Bologna torsdagen den 1 augusti kl. 21. På CS Bernardi stadium samma dag och samma tid ställs Sverige mot Frankrike.

I placeringsmatcherna ställs Italien mot Spanien kl. 17 medan Norge spelar mot Finland i ett nytt nordiskt rivalmöte på CS Bernardi stadium.

Samtliga matcher livesänds också på det italienska förbundets Youtube-kanal.

Foto: IFAF Media

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.