Ryssland slog svenska damerna och vill nu utöka samarbetet

14374751_10154003326548576_895204697_o

 

Rysslands förbundskapten Ilya Kravtsov är själaglad och svetten dryper om honom trots att han inte själv spelat i matchen. Men han har blivit dyblöt av upphetsning och av att springa av och an utmed långsidan. Vi träffar honom direkt efter att hans damer slagit det svenska damlandslaget med 26 – 21 i en jämn match på Zinkensdamm i Stockholm.

-Vi lyckades med det mesta trots att vi låg under klart i halvtid. Tjejerna gjorde en fantastisk insats under den sista halvan av matchen, jublar han medan de ryska tjejerna runt om hoppar upp och ned som gummibollar i segerglädje.

Ilya Kravtsov kan utan vidare kalla sig ”Mr American Football” hemma i Ryssland. Han har blivit  något av en förgrundsgestalt och pionjär i rysk amerikansk fotboll. Han låg bakom bildandet av herrlaget St Petersburg Griffins 2005 och blev St Petersburgs damlag Valkyries första coach 2014.

Förbundskapten Thomas Larssons svenska tjejer gjorde bra ifrån sig under de två första tolvminutersperioderna och ledde med 15 – 0 i halvtid. Men sedan föll spelet ihop och ryskorna kunde ta sig igenom och plocka poäng.

-I den sista halvan av matchen var vi bättre på det mesta. Vi tacklade bättre, försvarade oss bättre och var också bättre offensivt. Detta trots att de svenska tjejerna såg betydligt större och starkare ut, fortsätter Ilya.

Han ser gärna att vänskapslandskampen mot Sverige blir en årligt återkommande tradition precis som de svenska damernas och herrarnas matcher mot Finland har blivit på höstarna. St Petersburg Valkyries spelar för övrigt i den finska damserien.

-Det är så nära och enkelt för oss att åka till Finland och spela. Ska vi möta andra ryska lag hemma är avstånden enorma och kostnaderna blir därför också stora.

Ilya Kravtsovs önskedröm är att finnkampen utökas och blir en trenationsturnering med både herr- och damlag.

-Det vore utvecklande och något att se fram emot för alla lagen, menar den ryske head coachen.

Sveriges touchdowns gjordes av Linda Johansson och Vilma Olsson som gjorde två stycken. Matea Tunjic sparkade även in ett 27 yards field goal. Vilma Olsson utsägs till matchens spelare i det svenska laget

Nästa match för det svenska damlandslaget spelas i Helsingfors den 1 oktober.

För att se matchen i efterhand så klicka på länken nedan

https://saff.solidtango.com/video/sverige-vs-ryssland-17-sep-14-02

Statistik från matchen:

swerus16

 

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.