Önskad semi i sikte för 86ers

Friday Night Football: Revansch för förlusten senast och en önskad tredjeplats i sikte – mycket står på spel för Uppsala 86ers i fredagens TV-sända match mot Örebro Black Knights. Men då krävs en frisk QB i Kieran McDonagh.

Förlust senast när lagen möttes, i Örebro för en månad sedan, 36-0. En förlust som sved för 86ers.

– Vi saknade vår QB Kieran McDonagh och testade ett nytt alternativ som inte föll helt väl ut. Vi hoppas att Kieran kan vara med den här gången. Det är fullt möjligt, säger Moe Kadkhodai, head coach i Uppsala 86ers om klubbens enda heltidsproffs och fortsätter:

– Kieran är oerhört viktig för vårt lag. Vi bygger vårt anfallsspel på framför allt hans korta passningar och han har inte ens varit med i hälften av matcherna. Det är klart att det är en stor orsak till att vårt anfallsspel inte har fungerat. Nu bygger vi om för ett annat slags anfallsspel med mer springspel. Försvarsspelet har varit helt okej även om Örebro fick springa över 100 yardes senast.

Tuffa tag när Örebro Black Knight och Uppsala 86ers
drabbade samman senast.

Foto: Joel Thungren

Vinst hemma mot Örebro samt senare mot Stockholm Mean Machines och Limhamn Griffins, och saken är klar: 86ers kniper tredjeplatsen i Superserien och får därmed möta Örebro i en semifinal på Behrn Arena den 1 juli, vilket i så fall blir en repris på förra årets semifinal som Uppsala vann och därefter ställdes mot Carlstad Crusaders i finalen.

– Det är klart att vi hellre blir trea än fyra. Då slipper vi möta Carlstad som varit överlägset i år och som dessutom har en växel till att lägga in i slutspet. Men om det skulle bli Carlstad får vi se det som en repris på förra årets final redan i semifinalen och jobba utifrån det.

Positiva tecken
Säsongen har inte blivit vad Moe Kadkhodai och ledningen för Uppsala 86ers hade hoppats, men coach Kadkhodai ser positiva tecken i truppen:

– Framför allt är jag nöjd med attityden. Killarna fortsätter att komma på träningarna, en del har ganska långt att åka, och ger järnet. Vi har inte gett upp årets säsong, men om den inte blir vad vi hoppats är jag säker på att nästa säsong kommer att tillhöra Uppsala 86ers.

Fredagens TV-sända match Uppsala 86ers-Örebro Black Knights spelas på Österängens IP med start klockan 18.30. Sändningen i CMore och TV4 Sport startar 18.20.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.