Jets coach tror på framtiden

Jämnare matcher och fler lag som försöker spela, inte bara springa. Arlanda Jets coach Ville Korhonen är optimistisk både inför svensk damfotbolls framtid – och den streamade matchen mot Limhamn Griffins på lördag. 

– Damlagen har fått bättre coacher och de tar tjejerna mer på allvar, och verkligen litar på deras skills. Framtiden för svensk damfotboll är ljus, säger Ville Korhonen som ser fram emot lördagens match i Malmö:

– Limhamn är duktiga och har gjort stora framsteg. Vi är lite mer erfarna och har lite fler skills – en av våra främsta styrkor är våra fyra recievers som samtliga har landslagsmeriter – så vi bör vinna, men ingenting är givet i årets serie.

Arlanda Jets coach Ville Korhonen.

Foto: Arlanda Jets

Arlanda Jets består av en stomme av sju-åtta spelare från premiäråret 2012. Omsättningen på de övriga är ganska stor. 2016 kom exempelvis 17 nya spelare, inför årets säsong tio.

17-åriga Julia Wittberg ny för i år.

Foto: Arlanda Jets

En av årets nykomlingar är 17-åriga Julia Wittberg som började spela amerikansk fotboll I våras. Hon kommer från en idrottsfamilj där två äldre bröder spelar i Jets herrlag.
Alla syskonen har handbollsbakgrund från Skånela, men Julia har faktiskt ytterligare sportmeriter att stoltsera med. Vid sidan av amerikansk fotboll utövar hon också cheerleading.

Fångar boll – och människor
– Sporterna är så olika men ändå lika. I fotbollen smäller man på varandra, fångar boll och spelar matcher nästan varje helg. I cheerleadingen handlar det om att utföra ett intensivt program på två och en halv minut och det blir som en lång intervall. I stället för att fånga en boll fångar vi människor och allt vi kämpar för under ett helt år har man bara en chans att visa upp, säger Julia Wittberg till Arlanda Jets hemsida.

Arlanda Jets behöver en seger till på de två återstående matcherna – Limhamn Griffins och Carlstad Crusaders – för att semifinalplatsen ska bli på hemmaplan.

Matchen streamas från klockan 15.00 på lördag 10 juni under länken:
https://saff.solidtango.com/live/div-1-damer-limhamn-griffins-vs-arlanda-jets-10-juni-kl-15-00

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.