Ny föreningsutvecklare med lång erfarenhet 

 

– Föreningarna måste utvecklas med sin sport efter sina egna förutsättningar.

tobias-stenstrom-obk

Tobias Stenström, 37, från Oxelösund heter den blivande föreningsutvecklaren på Svenska Amerikansk Fotbollförbundet. Han börjar sin nya tjänst på kansliet i Idrottens Hus den första januari nästa år och är mycket ”taggad” på jobbet.

 

Det är inte precis någon dununge som SAFF nu har anställt. Tobbe har sysslat med amerikansk fotboll på olika sätt sedan han var elva år, det vill säga i hela 26 år. Genom åren har han varit aktiv i Umeå, Norrköping, Uppsala, Nyköping och Örebro.

Närmast kommer han från en tjänst i Örebro Black Knights, där han jobbar heltid i föreningen med organisationsfrågor, ekonomi och värdegrundsfrågor.

 

-Den här sporten har givit mig så oerhört mycket och betytt så mycket för mig att det är naturligt att fortsätta inom den. Man vill ju att andra ska få uppleva samma resa som jag, säger Tobbe när vi ses på föreningskonferensen i Stockholm.

 

Tobbe kommer att bo kvar i Oxelösund, där han har hustru och två söner på 7 och 5 år. Det blir tågpendling till Stockholm när han inte är ute i landet och träffar föreningsfolk. Han ser sig lite som länken mellan förbundet och föreningarna.

 

-Förbundet har en utvecklingsplan för föreningarna och det är den jag ska försöka förverkliga. Det kan till exempel handla om att hjälpa en förening gentemot deras kommuner så att de får bättre tränings- och matchtider i hallar och på planer. Vad föreningarna behöver hjälp med beror förstås på vilka förutsättningar de har. En förening med 300 medlemmar har antagligen andra behov än en förening med 30 medlemmar. En stor del av mitt uppdrag kommer att vara att utveckla breddverksamheten inom förbundet. Vi vill helt enkelt få fler personer att hålla på med amerikansk fotboll i någon form under så lång tid som möjligt.

 

Tobbe tror att hans stora bredd är hans styrka. I det civila har han jobbat med bland annat ekonomi och reklam. Han har spelat i flera klubbar, varit domare och bland annat också varit verksam på distriktsnivå och föreningsnivå. Han känner kort sagt väl till idrottsrörelsen och vet hur föreningarna fungerar lokalt i vardagen. Han är även medveten om att idrottsrörelsen har ett kompletterande samhällsansvar.

 

 

 

 

 

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.