Nu ska finallagen i Scandinavian Cup 2023 utses

Till helgen spelas returmatcherna i Scandinavian Cup 2023 och finallagen i årets turnering ska utses. Blir det en helsvensk final mellan Carlstad Crusaders och Örebro Black Knight eller kan de norska lagen Oslo Vikings och Eidsvoll 1814’s skrälla och ta hand om finalplatserna?

Quarterback Trevor Vasey fick fram tre TD-passningar till WR Johannes Lindeus och Edvin Jönsson sparkade in tre extrapoäng när Örebro Black Knights tog en meriterade 21–13-seger på bortaplan mot norska Oslo Vikings när Scandinavian Cup 2023 drog igång för säsongen.

Lördagen den 13 maj möts lagen i returen på Behrn Arena, avspark kl. 15.00 och matchen livesänds på SWE3 Play för alla som inte kan se den på plats i Örebro.

Om lagen vinner en match vardera går finalplatsen i Scandinavian Cup till det lag som gör flest poäng i sin bortamatch – Oslo måste alltså vinna och göra minst 22 poäng för att gå till final. Vid Örebro-vinst eller seger för Oslo där de gör 20 poäng eller färre är det Black Knights som är finalklara. Vid samma antal gjorda poäng i sin bortamatch avgörs finalplatsen med hjälp av lottning.

Victor Toresson sprang 13 gånger för 118 yards och Carlstad Crusaders försvar höll Eidsvoll 1814’s till 54 yards på 52 offensiva spel när Crusaders tämligen bekvämt besegrade Eidsvoll med 26–0 i lagens öppningsmatch i Scandinavian Cup 2023 på Sola Arena i Karlstad.

På lördag möts lagen igen, denna gång i Eidsvoll, avspark kl. 14.00 och matchen livesänds på SWE3 Play. Här måste Eidsvoll vinna och hålla Carlstad poänglösa för att de ska ha en möjlighet att ta sig till final. Om Carlstad förlorar räcker det att de gör poäng i matchen för att ändå bli finalklara i och med att de då gjorde fler poäng än Eidsvoll i sin bortamatch.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.