Finaldagens matcher börjar med Norge-Italien och slutar med Sverige-Österrike

Efter semifinaler och placeringsmatcherna under torsdagen vet vi hur finaldagen den 4 augusti ser ut när junior-EM för herrar i Italien ska avgöras – och förstås med finalen mellan Sverige-Österrike som den stora höjdpunkten.

Matcherna på finaldagen i Bologna är:

Match om placeringen 7 och 8
Norge-Italien
Söndagen den 4 augusti kl. 9, Lunetta Gamberini Stadium     

Norge och Italien gör upp om att inte sluta sist i turneringen efter att Norge varit chanslösa mot Finland i sin placeringsmatch. Norge hade 40 yards i anfallet i matchen, samtidigt som man tillät Finland att producera hela 373 i 0-29-förlusten.

Italien var i ledningen med 14-10 mot Spanien i sin placeringsmatch, men föll ihop i andra halvlek och förlorade till slut med 21-36, ett resultat som måste vara en besvikelse för arrangörslandet Italien.

Match om placeringen 5 och 6
Finland-Spanien
Söndagen den 4 augusti kl. 12.30, Lunetta Gamberini Stadium

Finland tog ut sin frustration från förlusten mot Frankrike i premiären genom att besegra Norge med 29-0 i en match där Finland var överlägset från början till slut.

Spanien kom in sent till EM och är säkerligen nöjda över att få möjlighet att sluta 5:a i turneringen. Segern mot Italien i placeringsmatchen imponerade och de får ses som favoriter i matchen mot Norge.

Bronsmatch
Frankrike-Danmark
Söndagen den 4 augusti kl. 17, Arcoveggio Stadium

Frankrike var en av guldfavoriterna inför junior-EM, men klarade inte av ett tränga igenom ett fantastiskt spelade svenskt försvar i semifinalen som Sverige vann med 7-0. Förlusten gör att Frankrike istället får spela om tredjeplatsen i turneringen.

I bronsmatchen ställs de mot ett Danmark som var chanslösa mot Österrike i sin semifinal, förlustsiffrorna skrevs till slut till 6-45.

Vilket av lagen kan bäst studsa tillbaka från två bittra förluster?

Final
Sverige-Österrike
Söndagen den 4 augusti kl. 21, Arcoveggio Stadium

Sverige var förstarankade inför turneringen och är regerande Europamästare, och man visade varför när man slog Frankrike med 7-0 i semifinalen.

I finalen ställs man mot Österrike, ett lag som många menar borde ha varit förstarankade inför turneringen och som inte har förlorat en landskamp med europeiskt motstånd sedan 2008.  De har också vunnit sina två spelade matcher i turneringen med imponerande 61-7 och 45-6.

En tuff utmaning väntar för Sverige i en final där Österrike måste ses som favoriter.

För den som inte planerat in semestern till att vara i Bologna på söndag så livesänds alla matcherna på det italienska förbundets Youtube-kanal.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.