Digitala matchlistor säsongen 2023

Från och med säsongen 2023 kommer matchlistorna för seriespelet inom amerikansk fotboll att bli digitala.

För information gällande spelarlistor för kommentatorer, speakers och statistikförare – se längst ner.

De digitala matchlistorna, som ersätter de tidigare pappersblanketterna, ska skickas in senast en timme före matchstart och administreras via SWE3:s nya tävlingsadministrativa system där även licenserna ingår.

Som förening meddelar ni sportkontoret på sportkontoret@swe3.se vilka personer som ska ha behörighet att fylla i och skicka in matchlistorna för respektive lag och serie innan säsongen drar i gång. Personer med behörigheten TA-Föreningsadministratör kan själv lägga till denna behörighet på personer i föreningen.

Inloggning sker via licens.swe3.se med hjälp av Freja eID och i inloggat läge finns alternativet ”Matcher” på högersida av skärmen.

Där får administratören upp samtliga inlagda matcher i systemet, men endast den närmsta matchen i tid går att redigera och skicka in.

När en match väljs får man upp följande vy:

Spelare läggs till via ”Person” och då kommer alla spelare med licenser upp. För att flytta över spelaren till matchlistan, klicka på ”+-tecknet” till höger.

Är lagen inlagda i grupper, i IdrottOnline, går det att välja en hel grupp och sen lägga till spelarna till matchlistan.

Första gången behöver tröjnummer läggas till på spelarna, inför nästa match, återanvänds samma matchlista med möjlighet att redigera det som behöver redigeras.

Under huvudtränare och tränare syns de med giltiga tränarlicenser, välj och klicka på + för att lägga till.

För att lägga till lagledare och funktionärer, behöver dessa få en ny licenstyp som måste sökas. Licenstypen heter ”Funktionär” och är gratis.

Vill administratören börja jobba med en lista, och inte skicka in den, går det att spara och fortsätta vid ett senare tillfälle.

När listan skickas in, är den inskickad och går inte att redigera mer, det är samma sak som att lämna över matchlistan till domarna.

Så snart som en matchlista är inskickad, kommer nästa match att låsas upp och bli möjlig att redigera. Föregående matchlista kopieras över så det behöver bara göras ändringar från föregående match inte skapa hela listan igen.

Information för kommentatorer, speakers och statistikförare

De som behöver spelarlistorna i sin funktion under match hittar dem på denna länk. På samma sida finns en länk där det går att dra ut spelarlistan som en JSON-fil för att integrera i t.ex. en livesändning. Spelarlistan ska finnas tillgänglig 60 minuter innan matchstart.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.