Nya statistikprogram för amerikansk fotboll i Sverige

Under 2023 kommer SWE3 att börja använda och utbilda i två nya program för att föra statistik vid matcher i amerikansk fotboll.

SWE3 har under flera år använt Stat Crew som programvara för statistikföring vid amerikanska fotbollsmatcher. Men då programmet från i år inte längre finns tillgängligt för nedladdning och har varit relativt komplicerat att komma igång med kommer två nya program att användas med start under 2023.

Det huvudsakliga program som kommer att användas är Dakstats Football. Programmet går att använda kostnadsfritt och är en komplett programvara för statistik vid amerikansk fotbollsmatcher. Det är detta program som kommer att användas av förbundet under SM-finaler och landskamper och det program som de föreningar i serier där det finns krav på statistik ska använda.

En manual och guide för att komma igång med Dakstats Football finns här

Som komplement till Dakstats Football kommer programmet Digital Scout att användas. Även detta program är kostnadsfritt i sitt grundutförande, och även om det inte är lika komplett som Dakstats Football har det till fördel att det är väldigt enkelt att använda via mobil och iPad och fullt tillräckligt för att föra statistik vid amerikanska fotbollsmatcher. Det är också förberett för att exportera statistik till videotjänsten Hudl. Ett utmärkt alternativ för de som vill föra statistik men på en något enklare nivå.’

En manual och guide för att komma igång med Digital Scout finns här

För frågor kring programmen eller statistik kring matcher, kontakta SWE3:s förbundskommunikatör Peter Nilsson på peter.nilsson@swe3.se.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.