Det här är Superserien herrar 2019

På lördag drar årets Superserien herrar igång då Örebro Black Knights tar emot Uppsala 86ers och Carlstad Crusaders åker till Stockholm för att möta regerande mästarna Mean Machines. Amerikanskfotboll.com har pratat med lagens huvudtränare inför premiären.

Carlstad Crusaders

HC:  Billy Kennedy, har coachat Carlstad Crusaders seniorlag i flera omgångar. I den här omgången första året som HC för Superserielaget.

Målsättning i år: – Vårt mål är att bli det bästa fotbollslag vi kan bli.

Viktigaste nyförvärven: – Importerna är förstås alltid viktiga men vi har sex-sju ungdomar som kommer upp från juniorlagen och det kommer att bidra. Jag ser fram emot att se dem utvecklas.

Tyngsta bortfallet: Sebastian Johansson har slutat, Mattias Eriksson spelar i Finland, Markus Persson spelar också i Finland och Christian Forsman har slutat spela. Alla är nyckelspelare och det påverkar.

Kommentar inför premiärmatchen: – Det är alltid roligt att spela mot Stockholm. Just nu är de på toppen – där vi varit. Jag tror alltid att vi kommer att vinna men vi kan inte kontrollera om vi vinner eller förlorar – bara hur vi spelar.

Stockholm Mean Machines

HC: Fredrik Pihlbäck som coachar superserielaget sin fjärde säsong i år.

Målsättning i år: – Kan man ha nåt annat mål än guld? Vårt mål är att vinna EFL så då måste vi vinna SM för att få spela.

Viktigaste nyförvärven:  – Det 13 nyförvärv i år, det viktigaste är att det en bredd på nyförvärven sen är det klart att våra amerikanska importer är jätteviktiga.

Tyngsta bortfallet: – De som förvunnit har ersatts av andra minst lika bra spelare.

Kommentar inför premiärmatchen: – Jag är jättenervös, jag tycker att det ska bli jättespännande. Jag vet ju var vi är, vi är bättre än förra året, men vi möter ett väldigt bra lag, säger Fredrik Pihlbäck.

 

Uppsala 86ers

HC:  Acke Grünewald, coachar för första året det här superserielaget efter många, många, år som tränare

Målsättning i år:  – Vår målsättning, eftersom vi är underdogs, är att slå allas förväntningar.

Viktigaste nyförvärven: Importerna Luis Rosado, Ryan Hector, Tim Clülow, Sam Matautia och Heydar Ingimarssson

Tyngsta bortfallet: Antalet spelare

Kommentar inför premiärmatchen:  – Ska bli jättespännande. Jag vet ingenting om dem mer än vilken head coach de har och vilken QB de har. Det ska bli roligt att få en avstämning på var vi står. Det ska bli kul att äntligen komma igång.

 

Örebro Black Knights

HC:  Matt Hamme, som varit huvudtränare sen i oktober, tidigare DC i Örebro 2016-2017.

Målsättning i år: – Bli bättre för varje match och förhoppningsvis blir sista matchen vår bästa match.

Viktigaste nyförvärven: – John Knox, import quarterback, är ganska viktig och vi har väldigt duktiga unga recievers (som kommer upp från U19) som Karl Lind, Philip Wetterberg, Johannes Lindeus och Hjalmar Gertsson.

Tyngsta bortfallet: – Vi har tappat ett gäng killar. Sebastian Nilsson, som coachar running backs nu, var en av våra bättre linjemän. Oskar Sundkvist är knäskadad så han coachar och Josh Murphy spelar i Tyskland.

Kommentar inför premiärmatchen: – Det ska bli roligt. Jag är inte så säker på hur Uppsala ligger till eftersom de har ny HC. Man måste alltid gå ut på plan med självförtroende men man vet aldrig hur det går.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.