Det här är Superserien damer 2019

Superserien damer inleds imorgon  lördag med att Jönköping Spartans tar emot Arlanda Jets.
Den andra matchen i omgång 1 spelas i Örebro den 13 april då Black Knights tar emot regerande svenska mästarna Carlstad Crusaders. Amerikanskfotboll.com har pratat med lagens huvudtränare inför säsongen.

Jönköping Spartans

HC: Hilda Bengtsson, huvudtränare sedan september/oktober, tidigare HC i ungdomslag i föreningen.

Målsättning i år: – SM-guld såklart. Jag tror att det är realistiskt . Jag har varit tvivlande flera gånger för att vi inte är så många men vi har kvalitet i laget. Vi har 20 som är väldigt dedikerade och då känner jag att vi kan komma väldigt långt på det, säger Hilda Bengtsson.

Viktigaste nyförvärven: Systrarna Matilda och Heidi Svensson Duric

Tyngsta bortfallet: – Vi har inte haft så mycket bortfall den här säsongen. Vi har haft några som skulle komma tillbaka men inte kunnat av olika skäl.

Kommentar inför premiärmatchen:  – Jag har väldigt höga förväntningar på den matchen. Vi är väl förberedda. Vi går in i matchen med förhoppningen och tron att vi kan ta det här. Vi har jobbat väldigt mycket med det mentala. Det är lika viktigt att vara mentalt förberedd som fysiskt. Vi har fler coacher i år och har då haft lyxen att kunna lägga tid på det.

Arlanda Jets

HC:  Ville Korhonen, huvudtränare sen sommaren 2009.

Målsättning i år: – Samma mål som alltid – vinna allt.

Viktigaste nyförvärven: Två-tre landslagsspelare som kom till oss från Stockholm. De är ganska duktiga.

Tyngsta bortfallet: Två O-linespelare som inte spelar i år.

Kommentar inför premiärmatchen: – Det är svårbedömt. Vi spelade inte mot dem förra året men vi har tidigare vunnit mot dem. Efter lördagens match mot Birmingham har jag en bra känsla. Jag tror vi kan vinna matchen.

 

 

Carlstad Crusaders

HC:  Christian Forsman, har varit huvudtränare av och till de senaste två åren.

Målsättning i år: I och med vi vann i fjol – även om det var på skräll – så är målet guld i år. Det går inte att sänka målsättningarna.

Viktigaste nyförvärven: – Svårt att säga, det är flera aspekter. Framförallt har vi blivit fler. En oslipad diamant är Elin Skoog. Hon är helt grön i sporten och har ändå en stor spelförståelse och det ska bli kul att se hennes utveckling i år.

Tyngsta bortfallet: – Malin Jonsson, skulle jag säga. Det är en av de stöttepelarna vi har haft under många år. Hon var med när vi startade upp.

Kommentar inför premiärmatchen: – Det kommer bli en jättetuff match och varken vi eller Örebro har haft några försäsongsmatcher. Den som vinner den matchen har en god chans att knipa förstaplatsen i serien. Även om vi vann finalen i fjol så går vi ändå in i den matchen som underdogs.

Örebro Black Knights

HC:  Lars Björkman, huvudtränare sen i vintras.

Målsättning i år: – SM-guld.

Viktigaste nyförvärven: – Dels är det Alexandra Törnstrand (SMM) dels Marie Mardirosia (Limhamn).

Tyngsta bortfallet: – Vi har tappat en del spelare från förra året. Det har varit en del skador och en del som har slutat.

Kommentar inför premiärmatchen: Det kommer bli en kul match, det tror jag definitivt. Det kommer bli en hård match och ett bra test för att se var man ligger inför resten av säsongen, säger Lars Björkman.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.