Utvecklingslandslagets resa inför Nordiska Mästerskapen

Utvecklingslandslaget, ULU, har en spännande resa framför sig under vägen till Nordiska mästerskapen 2019 som i år kommer spelas i Norge.

Förbundskapten Elias Hallbäck

I år gör Elias Hallbäck sitt första år som förbundskapten för ungdomslandslaget, och har i uppdrag tillsammans med sin stab att utveckla de mest ambitiösa spelarna i Sverige.

Vägen till NM är på många sätt igång. ULU har haft flera öppna träffar under våren där 120 spelare gjort sitt bästa för att komma med till uttagningslägret 2019. Till uttagningslägret 12-14 juli är 51 spelare uttagna och kämpar om chansen att få spela NM 2019. Staben har gjort ett stort förarbete inför lägret med planering, träningsupplägg och spelböcker som på bästa möjliga sätt ska utveckla framtidens spelare. Under oktober månad kommer nästa läger ske i anslutning till NM med den uttagna truppen och däremellan gäller regelbunden rapportering av sin träning.

I utvecklingen av våra yngsta landslagsspelare är målsättningen att jobba med en långsiktig utveckling där varje enskild individ utvecklas sportsligt, fysiskt och mentalt för att i framtiden nå elitnivå. Våra grundpelare är utveckling, respekt, öppenhet och ansvar. Samtliga delar är tunga och otroligt viktiga för att vi ska nå vårt mål. För att beskriva grundpelarna innebär det att ungdomslandslaget är till för de spelare som har höga ambitioner med sitt egna idrottande, är villiga att lägga ner jobbet för att nå sin fulla potential, alltid gör sitt yttersta, tränar hårt för att utmana och utveckla sina förmågor och förbättra sina svagheter, alltid tar ansvar för sig själv och sina uppgifter samt tar varje chans som ges till att tävla med andra, eftersom att det driver utveckling.

En annan viktig del är utveckling av coacher. Kan vi utveckla coacher som i sin tur kan utveckla spelare och andra coacher har vi en uppgående spiral i svensk amerikansk fotboll full med möjligheter och vilja. I årets stab kommer fem av åtta coacher vara nya, vilket kommer medföra mycket energi, möjligheter och nya idéer.

Daniel Risberg som tidigare coachat ungdomslandslaget får i år ta över rollen som offensiv koordinator och OL-coach. Daniel tillför mycket kunskap och driv till staben. I år får Daniel dessutom i sin nya roll ta större ansvar och leda den offensiva delen under NM.

Alexander Nesic har också tidigare, trots sin unga ålder, coachat ungdomslandslaget. I år kommer han ha rollen som WR-coach. Den landslagstrappa för coacher som finns och innebär att coacher får utvecklas med växande ansvar och större uppdrag är Alexander ett bra exempel på.

Marianne Gimhag är en av de nya coacherna i staben och kommer ha rollen som QB-coach. Marianne har under många år själv spelat i  bl a damlandslaget. Hon är en kunnig coach med mycket erfarenhet och kommer sprida ett lugn i den viktiga QB-gruppen.

Robert Areno är också en ny coach i staben men också en av de mer erfarna coacherna. Han kommer under året ha rollen som special teams koordinator och RB-coach. Robert är en av de absolut bästa i Sverige på special teams och förväntas under året utveckla den delen i ungdomslandslaget.

Hugo Dyrendahl är även han en ny coach i staben men har sedan tidigare hoppat in som stand-in under flera läger de senaste åren. Han kommer under året ha rollen som defensiv koordinator och LB-coach. Hugo har ett öga för den defensiva biten och förväntas under lägret både växa i sin roll som landlags-coach men också utveckla andra coacher med den erfarenhet han bär med sig.

Dennis Gogaj Jernqvist är ett nytt namn i staben som kommer ha rollen som DL-coach. Dennis är en av de coacher som har det där lilla extra i mötet med spelare och som är fantastiskt duktig på att både bygga bra spelare och lagkamrater.

Isak Malm är också ett nytt namn i staben som kommer ha rollen som DB-coach. Isak är en kunnig och pedagogisk coach som i år får möjligheten att utvecklas som landslags-coach.

 

Nordiska mästerskapen spelas i Melsomvik, söder om Oslo, mellan 16-19 oktober.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.