”Ungt och hungrigt” – Stockholm Mean Machines inför Superserien Herr 2022

Stockholm Mean Machines förlorade SM-finalen 2021 mot Örebro Black Knights på Behrn Arena i Örebro. Lördagen den 2 april får Mean Machines chans till revansch när lagen möts igen, nu i premiären av Superserien Herr 2022 på samma arena. Här berättar huvudtränare Fredrik Pilbäck om Mean Machines förutsättningar inför den nya säsongen.

Premiären av Superserien Herr 2022 mellan Örebro Black Knights och Stockholm Mean Machines på Behrn Arena i Örebro sparkar av den 2 april kl. 15.30. Information om biljetter m.m. hittar du här samt på Facebook. Dessförinnan spelar Örebro Black Knights mot Stockholm Mean Machines i premiären av Division 1 Dam, också den matchen på Behrn Arena, med avspark kl. 12. Information om biljetter m.m. hittar du här samt på Facebook.

– Ungt och hungrigt skulle jag säga beskriver oss i år. Vi har många nya spelare som tillför driv och engagemang och staben är stabilare och bredare än på många år.

Fjolåret slutade med en ny SM-final men förlust mot Örebro. Hur upplevde du säsongen?
– Kul för Örebro att de fick vinna sitt guld. Men ”Miraklet i Carlstad” där vi vann semifinalen utan ordinarie QB är en av de mäktigaste stunderna jag fått uppleva hittills i min idrottskarriär.

En del spelare har lämnat och en del har tillkommit i er trupp till i år. Vad är viktigast för att skapa ett lag av en grupp individer?
– Ledarskap och tydlighet. Att samla en grupp mot samma mål. Att få alla ledare och spelare att förstå sin del i maskineriet och få så många som möjligt att prestera över sin förmåga under lång tid. Alla hålls ansvariga och förväntas vara förberedda. Träningarna skall vara mer utmanande än matcherna, både fysiskt och mentalt.

Vad är dina generella tankar inför säsongen 2022 i Superserien Herr?
– Kul med ett nytt lag med hög kvalitet. Och skönt att vi får till en säsong trots de utmaningar som ligger bakom oss.

Vad blir viktigaste i ert anfallsspel för att ni ska nå en framgångsrik säsong i år?
– Bollkontroll och klockan. Det finns oerhörd potential i anfallet för att göra poäng men bollkontroll och att hålla motståndarnas anfall av banan skapar arbetsro och självförtroende.

Vad är dina första intryck av er amerikanska QB för året, Mark Pappas?
– Mycket bra. Mark är intelligent och driven. Oerhört ödmjuk samtidigt som har gör allt som krävs och lite till.

Vad skulle du säga blir viktigast i ert försvarsspel för att ni ska nå en framgångsrik säsong i år?
– Attityd och kommunikation. Att minimera stora spel och släppa in poäng är ett mål med attityd och kommunikation vinner man i längden.

Vilka är nyckelspelarna i Stockholm under säsongen?
– Ett lag består av många individer och styrkan i mästerskapslag är just det. Många jämna spelare och en sammanhållning där flera olika grupper och individer kan skina. Att hänga upp ett lag på enskilda spelare skapar onödig press och leder ofta till fokus på fel saker. Laget före jaget måste vara ett motto om gruppen skall prestera över sin förmåga under lång tid.

Om du kort skulle ge din bild av de tre övriga lagen i Superserien Herr 2022, hur skulle du beskriva de tre andras styrkor?
– Örebro är favoriter, många kvalitetsspelare som återvänder. Tyresö har värvat bra, många landslagsspelare borgar för att de bör kunna göra en bra säsong. Carlstad har en stark kultur och en duktig stab.

Vilket lag vinner SM-guld i år?
– Det lag som kan hantera motgångarna bäst.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.