”Förhoppningen är att ge de tidigare Superserielagen en match”

Superserien för damer ställdes på paus under säsongen 2022. Istället spelas Division 1 Dam med nio lag och med kvalspel, semifinaler och SM-final vecka 26 och 27. Premiärmatchen i Division 1 Dam 2022 spelas lördagen den 2 april när Örebro Black Knights tar emot Stockholm Mean Machines hemma på Behrn Arena. Här berättar Mean Machines Emma Benndorf, som tidigare spelat i just Örebro, om sina tankar inför matchen och säsongen.

Premiären av Division 1 Dam mellan Örebro Black Knights och Stockholm Mean Machines på Behrn Arena i Örebro sparkar av den 2 april kl. 12.00. Information om biljetter m.m. hittar du här samt på Facebook. Efter matchen spelar Örebro Black Knights mot Stockholm Mean Machines i Superserien Herr med avspark kl. 15.30, också den matchen på Berhn Arena. Information om biljetter m.m. hittar du här samt på Facebook.

Vi gissar att du är en av de spelare som har spelat för flest svenska klubbar, kan det stämma? Hur många har det blivit?
– Haha, ja, kanske det!? Fyra Superserieklubbar jag har representerat, men jag har även fått vara med och träna i två division 1-lag.

Med den långa bakgrund du har, hur skulle du säga att den svenska amerikansk fotbollen på damsidan har utvecklats?
– Innan pandemin så var nivån på damfotbollen i Sverige den högsta jag upplevt under mina 17 år. Nu, två år senare, har det dessvärre inte varit samma utveckling. Jag hoppas det återhämtar sig snart!

Du var med på uttagningslägret inför sommaren VM i Finland nyligen. Hur var det?
– Det är alltid kul att få en chans att slåss om en plats i landslaget, lägret var bra uppstyrt och nu är det bara att hålla tummarna!

Det blev ingen Superserien för damer denna säsong men väl en utökad division 1-serie med fler matcher. Vad tycker du om det upplägget?
– Upplägget är inte optimalt. Men i grund och botten så vill man bara spela boll.

Hur kommer det sig att det blev spel i Stockholm Mean Machines till säsongen 2022 [säsongen 2021 spelade Emma Benndorf med Jönköping Spartans i Superserien Dam]?
– Stockholm Mean Machines är min moderklubb och det har alltid varit slutdestinationen. Laget består mestadels av en ny generation fotbollsspelare och jag hoppas kunna bidra till fortsatt utveckling här med mina erfarenheter som spelare och coach.

Stockholm möter fjolårets SM-finalister Örebro på bortaplan Örebro i premiären, det känns som en tuff utmaning?
– Örebro är ett fysiskt lag med många duktiga spelare, så det blir absolut en utmaning att möta dem på deras hemmaplan. Men vi är taggade!

Är det några särskilda spelare i Örebro du tycker ni i Stockholm, och vi i publiken, måste ha koll på?
– Det finns många att välja på, men nummer 4, Sara Lidner, anser jag är Sveriges bästa spelare och hon kommer definitivt att sticka ut. Och den före detta Mean Machines-spelaren Johanna Aspenberg, nummer 77, bör man absolut ha koll på.

Vad blir viktigast för Stockholm Mean Machines att lyckas med för att ha en chans att vinna?
– Att spela en smart och fysisk fotboll. Och sen är det alltid viktigt att gå in med rätt mentalitet.

Vad har du förväntningar och förhoppningar på din och Stockholm Mean Machines säsong i år?
– Säsongen blir verkligen en chans för oss att höja nivån, förhoppningen är givetvis att ge de tidigare Superserielagen en match!

Skulle du bli förvånad om det inte är Carlstad och Örebro som möts i SM-finalen vecka 27?
– Eftersom vi spelar 9-manna fotboll i år så kan allt hända. Men det ska mycket till tror jag om vi ska se två andra finalister än Carlstad och Örebro. Men who knows?

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.