SWE3 inspirerar till rörelse

Som en del i satsningen på rörelse i skolan har Riksidrottsförbundet samlat inspiration till rörelse från 30 olika specialidrottsförbund. Bland idrotterna finns SWE3:s idrotter amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey.

SWE3 – förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey är en del i satsningen och med hjälp av våra korta kom-igång-filmer går det snabbt att komma igång på rasten eller på fritids. Kanske att du hittar något nytt som passar just dig extra bra!

Tillsammans med Contact Sports har vi också tagit fram materialpaket för flaggfotboll och landhockey som passar utmärkt att använda i skolan.

Se filmerna och beställ materialpaketen på swe3.se/skolsamverkan

Satsningen har nått 800 skolor över landet med ambitionen att få fler barn att röra på sig och hitta till en idrottsförening.

– Med hjälp av specialidrottsförbund och föreningar ges tips och inspiration för barn att hitta till rörelse och i förlängningen till en idrott där de blir en del av gemenskap och får nya kompisar. Fysisk aktivitet gör så barn mår bättre och dessutom klarar skolarbetet bättre. Tillsammans behöver vi bryta stillasittandet och hjälpa fler att hitta till idrottsrörelsens fantastiska föreningsliv, säger Björn Eriksson, ordförande för Riksidrottsförbundet.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.