Ändringar i tävlingsbestämmelserna

Den 26 januari hölls Representantskapsmötet där det beslutades om ändringar i tävlingsbestämmelserna inför säsongen 2022.

Representantskapsmötet utgörs av de föreningar som har haft minst ett lag som fullföljt officiellt deltagande i tävling anordnad av förbundet innevarande år samt förbundsstyrelsens ordinarie ledamöter.

De ändringsförslag som röstades igenom under representantskapsmötet för amerikansk fotboll var:

Förslag 12: Mer flytande när domare ska licensieras så lagen får en större chans att hitta domare och slippa straffavgifterna.

Förslag 16: I lägsta herrserien och i lägsta damserien får ett lag som har max 18 ombytta spelare en matchvecka begära senast måndag kl. 13 att spela 9-manna för den specifika veckan. I lägsta herrserien och i lägsta damserien får ett lag som har max 13 ombytta spelare en matchvecka begära senast måndag kl. 13 att spela 7-manna för den specifika veckan. Ändringen är redaktionell jämfört med tidigare tävlingsbestämmelser.

Förslag 21: En redaktionell ändring om att serieavgiften för seniorserierna innefattar licensavgift för ett obegränsat antal svenska seniorlicenser och EU-medborgare.

Förslag 23: Matcher skall anordnas så att det blir minst fyra helt spelfria dygn mellan två matchtillfällen. TU kan på seniornivå bestämma om kortare tid om det föreligger synnerliga skäl – tidigare har detta endast gällt Superserien för herrar.

Förslag 24: Samtliga spelare i seniorserierna och U19 ska ha genomgått utbildningen ”Ren vinnare” via Svensk Antidoping innan seriestart. Tidigare gällde detta Superserierna, Division 1 och U19.

Förslag 28: Ta bort karenstid förutländska spelare.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.