Svenska segrar i Scandinavian Cup och CEFL

Det blir vinster för både de svenska lag som spelade internationella matcher i helgen. Örebro Black Knights besegrade Oslo Vikings med 21–13 på bortaplan i Scandinavian Cups första match för säsongen 2023, medan Stockholm Mean Machines tog sig vidare i Central European Football League genom att besegra finska Kuopio Steelers med 31–28.

Quarterback Trevor Vasey fick fram tre TD-passningar till WR Johannes Lindeus och Edvin Jönsson sparkade in tre extrapoäng när Örebro Black Knights tog en meriterade 21–13-seger på bortaplan mot norska Oslo Vikings när Scandinavian Cup 2023 drog igång för säsongen.

Lagen mötes i returen på Behrn Arena i Örebro den 13 maj. En vinst för Örebro i den matchen och laget är klart för final i Scandinavian Cup 2023. Om Oslo lyckas vinna måste de göra 22 poäng eller mer för att gå till final då dubbelmöten i Scandinavian Cup avgöras av gjorda poäng på bortaplan i händelse av att lagen vinner en match vardera.

På Zinkensdamms IP i Stockholm bjöds publiken på en riktig rysare under lördagen när hemmalaget Mean Machines tog sig an de finska mästarna Kuopio Steelers i Central European Football League. I paus ledde Steelers med 21–16 men Stockholm Mean Machines vände i den andra halvleken, bland annat tack vare två interceptions i den fjärde kvarten. Stockholms försvar höll tätt i slutsekunderna när Kuopio var nära att göra poäng och Mean Machines kunde vinna en oerhört dramatisk match med 31–28.

I och med vinsten avancerar Mean Machines till den andra omgången i av CEFL och möter nu det tyska topplaget Schwäbisch Hall Unicorns, som vann hela CEFL förra säsongen, på bortaplan den 13 maj.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.