”Svenska amerikanska fotbollens Zlatan”

Sverige besegrar Finland med 61-30 i JEM, tillika VM-kval. Förbundskapten Andreas Ehrenreich ser svenska svenska amerikanska fotbollens Zlatan födas: Michael Cox Jr!

61-30 var lika överlägset som det låter.

– Det var ganska jämnt i början men sedan drog vi ifrån. Vi har förmodligen turneringens bästa offensiva linje, säger förbundskapten Andreas Ehrenreich som dock anser att laget har saker att jobba på defensivt:

– De flyttade bollen lite väl lätt på oss i dag. Och danskarna är snabbare, så vi behöver analysera försvarsspelet i kväll.

Michael Cox Jr gjorde succéartad debut.

Foto: Maria Schedin

Matchens höjdpunkt i Köpenhamn var debutanten Michael Cox Jr, QB, född och uppväxt i Skövde och boendes med sin svenska mamma och jamaicanska pappa i Miami sedan sju års ålder.

– Han är lika överlägsen som Zlatan: Kvick, snabb, springer på egen hand – sprang bland annat 80 yards vid ett tillfälle – och levererar fantastiska passningar. Han hittar spel som ingen annan uppfattar, beskriver Andreas Ehrenreich.

Kul hjälpa laget

Debutanten själv, som bland annat gjorde fem touchdowns!, är ett enda stort leende i telefon från Köpenhamn och säger på svenska med inslag av enstaka amerikanska ord:

– Det var coolt och kul! Jag är nöjd med min insats, att jag kunde hjälpa laget till en win! Nu ska det bli kul att möta Danmark. Jag har hört att de är snabba. Det ser jag fram emot.

Matchen mot Danmark spelas fredag 18.00 och streamas. Se tidigare artikel här på Amerikanskfotboll.com för länk.

Sveriges U19-landslag tog ett stort kliv mot VM 2018 efter segern mot Finland med 61-30. På fredagen väntar Danmark.

Foto: Maria Schedin

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.