Stockholmsderby på Zinkensdamm

I fredagens match i Superserien får stockholmarna chans att visa upp sig i TV. Stockholmsderbyt på Zinkensdamm på Södermalm mellan Stockholm Mean Machines och STU Northside Bulls sänds i TV 4 Sport med början kl 18.30.

Matchen blir ett möte mellan bottenlagen i tabellen och har alla förutsättningar att bli en jämn fight.

Stockholm Mean Machines har inte lyckats vinna någon av sina åtta spelade matcher trots att seniorlaget är det framgångsrikaste laget i Sverige, med flest säsonger i högsta serien (22) och flest SM-guld (11). STU Northside Bulls har en vinst på sju matcher. Det är ett resultat som de säkert är besvikna över efter att ha varit och nosat på en slutspelsplats under de senaste åren. STU spelar en fin anfallsfotboll, ledd av sin kanadensiske QB Marc-Antoine Langevin. Detta, kombinerat med att Stockholm också fått igång sitt anfallsspel de senaste matcherna (trots att WR Ivan Pavlovic är skadad) borgar för en poängrik och underhållande match på fredag kväll.

Northside Bulls utlovar dessutom några nya tricks som kommer att förgylla kvällen för publiken.

Målsättningen är att fylla Zinken till sista plats, det vill säga 1 500 åskådare. Det är Stockholm Mean Machines sista hemmamatch för säsongen. Det är gratis inträde för alla på fredag tack vare lagets sponsorer som går in med en summa för varje person som befinner sig på arenan – pengarna går till Mean Machines barn- och ungdomssektion som tillhör en av de största i Sverige för amerikansk fotboll.

På lördag tar serieledande Carlstad Crusaders emot Tyresö Royal Crowns hemma på Tingvalla. Tyresö lär komma revanchsugna efter premiären där Carlstad Crusaders gick vinnande ur striden. Samtidigt möter tabelltvåan Örebro Black Knights Limhamn Griffins i Örebro. Tabelltrea är nu Uppsala med fem vinster.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.