Stockholm Mean Machines Svenska Mästare i U19 pojkar 2017

Stockholm Mean Machines är Svenska Mästare i amerikansk fotboll U19 Pojkar 2017. Stockholmarna besegrade Kristianstad Predators i finalen på Valhalla IP i Göteborg med 21-14.

Skåningarna tog ledningen med 7-0 i första quartern av fyra, men stockholmarna kom tillbaka och reducerade till 6-7, vilket stod sig i pausen.
I den tredje quartern tog Mean Machines ledningen med 14-7, Predators kvitterade varpå Mean Machines ryckte till 21-14 när det var 2,29 kvar av matchen. En minut senare kvitterade Kristianstad genom en touch down – trodde vi, men målet dömdes bort då domarna ansåg att första passningen gick framåt, vilket inte är tillåtet på den delen av planen passningen skedde.

Stockholmarna höll undan sista minuten och vild glädje utbröt på såväl planen som läktaren, dit många släktingar och vänner till de numera Svenska Mästarna tagit sig för att njuta av finalen i ett nästan vårlikt Göteborg.

17-årige Saba Jarwalli, running back i Mean Machines, valdes till segrarnas mest värdefulle spelare – helt riktigt då han ägde springspelet och motståndarna hade svårt att få tag i snabbe Saba.

– Vår defensiv avgjorde i dag. Den var grym. Jag vill också tacka vår offensiva linje som hjälpte mig mycket. Vi är ett fantastiskt lag och nu ska vi fira på hemvägen.

Text: Thomas Björn
Bilder: Mattias Svanholm, SOG Digital Design