Stockholm Mean Machines svenska mästare för herrar 2018

Den 33:e SM-finalen för herrar tog oss tillbaka till Stockholm Olympiastadion. Ett välbesökt evenemang med fotbollsspänning utöver det vanliga. Stockholm Mean Machines stod till sist som vinnare efter en härlig fotbollsmatch som var spännande in i slutsekunderna.

Inledningen av matchen var något trevande och nästan statiskisk från båda lagen. Detta till trots så resulterade de inledande anfallen från lagen i poäng. Först ut var Stockholm genom en passning från Anders Hermodsson till Matthew Retzlaff och ställningen var 7-0 och det var också ställningen när 1:a kvarten var slut.

En kort stund in på 2:a kvarten kvitterade Carlstad på en passning från Philip Juhlin till Josh Hill. Carlstad tuggade på och såg mer ut som en maskin än motståndarlaget. Man tog både ledningen och utökade den först genom Marcus Johnson på passning från Juhlin och sedan Jacob Dahre på ännu en passning av Juhlin.
Firma Retzlaff och Hermodsson lyckades reducera i slutet av första halvlek och ställningen var 21-14 när lagen gick till pausvila.

Efter halvlek verkade det som om krutet hade torkat en del för båda lagen då det bjöds på riktiga fotbollsfyrverkerier.
Stora spel från anfallen där Stockholm kvitterade genom en stark drive där nu Damien Scanella fångade passningen från Hermodsson.
Kvitteringen var dock kortvarig då Natal Melero stod för en utsökt prestation där han fångade passningen från Juhlin och tog den hela 68 yards till endzone.
Kvitteringen dröjde inte länge då Matt Retzlaff stod för matchens enda rushing TD på en jet sweep.

I slutet av tredje kvarten blev det dock något av ett skifte i matchen. Stockholms försvar gjorde inte bara en utan TVÅ defensiva TDs.
Efter en goallinestand av Stockholm tog Carlstad över bollen, det varade dock bara ett spel när Philip Juhlin strippades och Malcolm Engström returnerade bollen 78 yards för TD. På Carlstads följande offensiva drive var det istället Peder Ljungstedt som fångade bollen och förde in den 28 yards till Endzone för ytterligare en defensiv touchdown.

Efter en hittills jämn match hade nu Stockholm kommandot. Carlstad var dock inte sena att spotta i nävarna för att börja jobba. En bit in i 4:e kvarten fångade Robin Juhlin passningen från sin namne. En score skilde lagen åt tills Carlstad slog till med en riktig läckerbit. En bubble screen som Robin Juhlin inte sprang med, utan passade vidare till Natal Melero. Med 3:32 kvar i matchen misslyckas för första och enda gången under dagen. 41-42 höll sig som slutresultat trots flera försök från Carlstad.

Stockholm Mean Machines kan alltså titulera sig svenska mästare 2018. Grattis!

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.