Välkommen till SM-finalerna i amerikansk fotboll i Örebro

För andra året i rad spelas årets SM-finaler i amerikansk fotboll på Behrn Arena i Örebro.
– Återigen får vi möjlighet att visa upp vår sport i den bästa av inramningar, säger Örebro Black Knights ordförande Stefan Kihlgård.

Praktiskt om SM-finalerna den 9 juli

Entréerna öppnar klockan 11. SM-finalen för damer mellan Örebro Black Knights och Carlstad Crusaders sparkar av kl. 12 och SM-finalen för herrar mellan Stockholm Mean Machines och Örebro Black Knights sparkar av kl. 16.

Köp biljetter till SM-finalerna

Se livesändningen av SM-finalerna

Besök SM-finalernas webbplats

Mer om SM-finalerna

Det är tredje året som Behrn Arena i Örebro står som värd för SM-finalen i amerikansk fotboll. Senaste gången var under fjolåret då herrarnas final spelades inför 3 000 åskådare i juli medan damerna final spelades i oktober.

I år spelas finalerna återigen på samma dag – lördagen den 9 juli sparkar damfinalen av kl. 12 och herrfinalen kl. 16 – vilket gör det möjligt att uppleva en heldag av amerikansk fotboll på högsta nivå.

– Att finalerna återigen spelas på Behrn Arena är glädjande för den amerikansk fotbollen i Sverige. Det är en arena med stora möjligheter och jag hoppas många tar sig till Örebro den 9 juli för att se fyra av Sveriges bästa lag i amerikansk fotboll gör upp om SM-guldmedaljerna, säger Kjell Peterson, ordförande i SWE3.

SWE3 – Svenska Förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey står bakom arrangemanget tillsammans med Örebro Black Knights, en förening med stor erfarenhet av att arrangera stora matcher på Behrn Arena.

– Återigen får vi möjlighet att visa upp vår sport i den bästa av inramningar, Behrn Arena mitt i vårt fantastiska Örebro. Vi kämpar hårt med att öka intresset för amerikansk fotboll och vad kan då vara bättre än att bjuda på SM-finaler på hemmaplan. Vi hoppas på stort intresse hos både Örebroarna och inresta besökare och kan lova att det kommer bli en dag fylld av action och spänning, säger Stefan Kihlgård, ordförande för Örebro Black Knights.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.