Slutspelet närmar sig för damerna

I damserien är Örebro Black Knights nu suverän tabelletta med fem vunna matcher av fem spelade. Efter en knackig första kvart fick laget igång motorn mot Carlstad Crusaders under den gångna helgen. Efter en riktigt hård match blev slutresultatet 14-5.

Tvåan Arlanda Jets har fem vunna matcher av sex spelade men en förlust om Örebro placerar dem på en andra plats i tabellen. Arlanda Jets damer har varit i flertalet SM-finaler, och har två SM-silver i hyllan att visa upp. Men i år siktar man på SM-guld!

Så mycket är klart i damserien att Örebro Black Knights kommer att gå till playoff. Samma sak gäller Arlanda Jets. Dessa två lag kommer alltså att ha hemmamatch i playoff. I övrigt är det mesta i tabellen en öppen affär. Stockholm Mean Machines är troligen i playoff antingen som trea eller fyra.

De kan bli fyra om de förlorar mot Carlstad Crusaders damer och om Västerås Roedeers vinner sina båda matcher mot Örebro och Jönköping Spartans.

Stockholm Mean Machines kommer trea med en vinst. Spartans kan ta sig till playoff under sin första säsong genom att vinna de matcher som de har kvar mot Göteborg Marvels damlag och Västerås Roedeers.

Göteborg är för närvarande tabelljumbo med enbart förluster.

Det finns alltså ännu mycket att spela för i damserien.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.