Hård kamp om två semifinalplatser

På fredag kväll möter Uppsala 86ers Tyresö Royal Crowns i den direktsända TV-matchen på TV4 Sport – Friday Night Football. Det blir ett intressant möte mellan trean och fyran i tabellen, två jämnstarka lag. Teoretiskt är det fortfarande fyra lag som slåss om de två sista semifinalplatserna. Det är alls inte givet vilka lag som kommer tre och fyra.

Martin Söderberg, ordförande i Uppsala, menar att laget har en god chans att ta tredjeplatsen och skulle då slippa Carlstad i en semifinal. Förlusten mot Carlstad i förra omgången visade tydligt att Uppsala inte är redo att ta sig an vinstmaskinen från Värmland. Därför är seger över Tyresö på fredag troligtvis nödvändig.
Matchen spelas på Tyresövallen med start kl 18:30. Sändningsstart i TV4 Sport kl 18.20.

Det går fortsatt tungt för STU Northside Bulls i Superserien. I lördags kom femte förlusten på sex försök, då Tyresö vann med 32-35 på Bergshamra. STU ligger näst sist i serien och en slutspelsplats känns, med fyra omgångar kvar, svårt att nå.På lördag väntar tabelltvåan Örebro Black Knights, hemma på Bergshamra. Örebro har hittills bara en förlust.

På lördag möts också tabelljumbon Stockholm Mean Machines, som förlorade i Malmö i lördags och suveräna Carlstad Crusaders, som hittills inte åkt på en enda förlust.

På lördag är det för övrigt en heldag med amerikansk fotboll på klassiska Zinken på Södermalm. Redan kl 8.30 tar Mean Machines U17 emot Täby Flyers. Före lunch spelar Mean Machines damseniorer mot Arlanda Jets innan svenska mästarna dyker upp på eftermiddagen för match i Superserien

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.