Scandinavian Cup 2023 avgörs i Karlstad 3 juni

Finalen i den internationella turneringen Scandinavian Cup är i år en helsvensk affär där Carlstad Crusaders tar emot Örebro Black Knights i en match som avgör vilket herrlag i amerikansk fotboll som blir bäst i Skandinavien 2023. Årets finalmatch spelas på Tingvalla IP i Karlstad lördagen den 3 juni.

2022 spelade den första upplagan av turneringen Scandinavian Cup och den slutade med att Stockholm Mean Machines blev skandinavisk mästare efter att ha besegrat Tyresö Royal Crowns med 44–21 i finalen på Zinkensdamms IP i Stockholm.

Årets final spelas på anrika Tingvalla IP lördagen den 3 juni kl. 15.00. Tingvalla togs egentligen ur bruk hösten 2022 och Carlstad Crusaders har numera nya Sola Arena som hemmaplan. Men då Sola Arena är stängt under fyra veckor när löparbanor ska läggas har Tingvalla åter öppnats upp.

– Carlstad Crusaders är väldigt glada över att vi får arrangera denna final i Karlstad och som lag ser vi fram emot att möta Örebro på Tingvalla igen. Sista matchen vi spelade på Tingvalla IP sommaren 2022 blev inte alls som vi hade tänkt när Örebroarna slog oss stort, nu får vi chansen att revanschera oss på vår tidigare hemmaplan, säger P-A Forsman, ordförande i Carlstad Crusaders.

Efter att Stockholm och Tyresö gjorde upp i fjolårets final är det i år Carlstad Crusaders och Örebro Black Knights som gör upp i finalen av Scandinavian Cup 2023. Carlstad Crusaders tog sig till finalen genom att besegra norska mästarna Eidsvoll 1814’s i ett dubbelmöte där Carlstad vann med 26–0 på hemmaplan och 13–0 i Eidsvoll. Örebro Black Knights är klara för final efter att ha vunnit mot det historiskt starka norska storlaget Oslo Vikings med 21–13 i Oslo och 17–7 i returen i Örebro.

När lagen möttes i svenska Superserien den 20 maj vann Carlstad med 28–21 men sett till statistiken i Scandinavian Cup är det Örebro som dominerar och det är Örebrospelare som ligger överst i statistiken i samtliga betydande kategorier under turneringen. Så mycket talar för en jämn och spännande final där Scandinavian Cup-pokalen ska lyftas i Karlstad den 3 juni.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.