Sargat 86ers redo för revansch

Det är ett sargat 86ers som åker till Malmö på fredag för att möta Limhamn Griffins i den tredje omgången av Superserien.

Det har varit en tuff start för Uppsala med två förlustmatcher mot de finska mästarna i NEFL, en seger mot Tyresö på bortaplan och en stor förlust mot Carlstad Crusaders på Österängen i Uppsala.

Foto: Uppsala 86ers

Det flitiga matchandet har slitit på spelartruppen och flera spelare fick utgå i den senaste matchen mot Helsinki Rooster.

– Vi har ännu inte klart för oss vilka spelare som kan spela på fredag. Men vi kommer inte chansa med någon som förmodligen mår bättre av att vila ytterligare en vecka, säger headcoach Moe Kadkhodai.

Inte upprepas

Förra säsongen åkte Uppsala ned till Limhamn tidigt på säsongen och förlorade med en poäng, 6 – 7. Något som coach Kadkhodai inte vill se upprepas;

– Det var struligt förra våren med coachbyten och vi var inte synkade ännu. I år har vi spelat fyra matcher och vet väl var vi har våra styrkor och svagheter. Men det innebär inte att vi underskattar Limhamn. Tvärtom, de ser ut att ha ett bättre lag än förra säsongen.

I Limhamn spelar David Hedelin som kommit tillbaka efter fyra framgångsrika år i USA där han inte var så långt borta ett NFL-kontrakt med Dallas Cowboys. David spelar såväl O-line som D-line och har dessutom med sig en kompis från USA, Jalani Phillips, som spelar D-line.

Gav Tyresö en match

Visserligen har Limhamn tre raka förluster i serien men de gav Tyresö en tuff match på bortaplan.

– Ska vi kunna slå Limhamn måste vi se till att deras danske QB, Christian Lisby, inte får igång sitt passningsspel, eller att Tim Göransson får utrymme att springa med bollen. Vi måste helt enkelt bättra på vårt försvarsspel, menar coach Kakdhodai.

Förra året var det Uppsalas anfallsspel som hade det svårt inledningsvis under säsongen. I år har de presterat bättre än försvaret även om Crusaders släckte ned Uppsalas springspel totalt.

Definitivt bättre

– Victor (StPierre Laviolette) behöver inte så stora ytor för att hitta en väg att springa, men Carlstads D-line var helt enkelt för bra för oss i den senaste matchen. Det kommer definitivt vara bättre mot Limhamn, försäkrar coach Kadkhodai.

Det blir sannolikt Fabian Söderberg som startar som QB i Uppsala då Kieran McDonagh skadade axeln i matchen mot Helsinki i helgen. Fabian har visserligen gått över från DB till WR den här säsongen men har matchats som QB hela våren vid träningarna. Senast Fabian startade som QB i 86ers var sommaren 2013 då han fick rycka in efter Mike McMahons knäskada.

Matchen spelas kl 18:30 på Hästhagens IP i Malmö. Det är en Friday Night Football-match så den kan ses i direktsändning på CMore kl 18:20 och i efterhand på TV4 Sport kl 22:00.

Martin Söderberg

Starters för Uppsala 86ers:
Offense:
77 – OL Markus Selin
67 – OL Rasmus Karlsson
55 – C Mathias Liljestrand
53 – OL Tomas Jansson
78 – OL Daniel Söderberg
31 – RB Victor St Pierre Laviolette
11 – WR Blake Marklew
88 – WR Björn Thurmon
8 – WR Alexander Wikström
4 – WR Denny John
9 – QB Fabian Söderberg

Defense:
24 – DL Fredrik Zetterlund
50 – DL Linus Engvall
91 – DL Johan Markström
52 – DL Richard Liljestrand
5 – LB Joshua Akena
56 – LB Robin Prevolnik
44 – LB Sam Sjölund
16 – DB Maximilian Garcia-Persson
21 – DB Nils-Fredrik Lindberg
20 – DB Martin Cham
7 – DB Amat Jobe

Spelar troligen:
10 – DB Tom Gilmartin

Spelar troligen inte:
1 – DB Nicko Peterson
2 – QB Kieran McDonagh

Spelar inte:
6 – DL Gustav Kierebinski (skadad – knä)
15 – WR Mattias Gauthier (skadad – ben)
17 – TE Benji Egbudiwe (studier – USA)
32 – RB Jonathan Wikström (skadad – rygg)
39 – RB Casper Mårtenss (skadad – lår)
45 – LB Andreas Thornadtsson (jobb)
61 – OL Rasmus Andersson (jobb)
65 – DL Ludvig Lantz (jobb)
66 – OL Samuel Möller (skada – knä)
70 – OL Collins Nwaogu (studier – UK)
75 – OL Oscar Johansson (skada)
81 – DB Daniel Idenfors (studier – Umeå)

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.