Sanningens minut för Uppsala och Limhamn

Nu är det sanningens minut för Uppsala 86ers – och Limhamn Griffins. Sista matchen i Superserien mellan de båda i TV-sända Friday Night Football-matchen torsdag är avgörande för om det blir slutspel, eller inte.

Vinner 86ers, eller förlorar med högst 17 poäng, är semifinalplatsen klar – och då blir motståndarna Carlstad Crusaders.

Förlust med 18 poäng eller mer tar Limhamn den platsen.

Skåningarnas form är på uppåtgående, upplänningarnas har gått i motsatt riktning senaste månaden.

– Vinner vi inte mot Limhamn förtjänar vi inte att vara i slutspel. Allt fokus ligger på Limhamn-matchen, det är vår SM-final just nu. Det har jag sagt till grabbarna, förklarar Moe Kadkhodai, head coach för 86ers.

Slutspelsplatsen såg klar ut efter första kvarten mot Stockholm Mean Machines i lördags, ledning med 21-7, men Mean Machines vände och vann med 31-28.

– Vi spelade inte speciellt taktiskt. Vi skulle ha fortsatt med vårt springspel, men vi började passa och fick flaggor för totalt 150 yards emot oss, men bara 30 med oss.

Vad krävs då för att det ska bli vinst och slutspel?

– Vi behöver göra vårt bästa match gör säsongen. Det har vi inte gjort ännu. Det är dags för den nu.

– Lärdomen från matchen mot Mean Machines är att inte sluta spela. Det viktiga är inte vad vi vinner med, utan att vi vinner, säger 86ers head coach Moe Kadkhodai.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.