Örebro laddar för dubbel fest

Knappt tre veckor kvar till SM-finalerna på Behrn Arena i Örebro och den amerikanska fotbollen i Sverige med Örebro Black Knights i spetsen laddar för fest. Både sportslig och organisatorisk.

Förra året avgjordes SM-finalerna på Stockholms stadion.

I år är det Örebro och Behrn Arenas tur, ett samarrangemang mellan Svenska Amerikansk Fotbollförbundet och Örebro Black Knights, vars både damlag och herrlag är klara för SM-semifinal.

David Jonsson, ordförande i Örebro Black Knights, säger om evenemanget SM-finalen lördagen 8 juli:

– Vi är givetvis glada över att få chansen att arrangera en SM-final damer och herrar. Vi är vana vid relativt stora matcharrangemang och planerar nu att lyfta oss ytterligare för att göra något extra festligt.

– Publiken kan förvänta sig ett arrangemang av hög kvalitet – och förhoppningsvis bra matcher i bra väder!

Ambitiös målbild

Publiktillströmningen styrs till viss del av vilka lagen blir i respektive final, enligt David Jonsson.

– Det är rimligt att vänta sig mer publik om vi i Örebro har ett, eller kanske till och med två, lag med i finalen. Varför inte mot Arlanda Jets för damerna och Carlstad Crusaders för herrarna? Vår målbild är en fullsatt arena (12 645 åskådare), men mer realistiskt är kanske 3 000-4 000 åskådare.

Prisutdelning i paus

Angelo Törnblom Welander, evenemangsansvarig i styrelsen för Svenska Amerikansk Fotbollförbundet, har inspirerats av ett studiebesök på SM-finalen i innebandy i april i planeringen av SM-finaldagen i Örebro.

– Vi kommer att utveckla arrangemanget med bland annat med prisutdelning av alla utmärkelser för Superserien och damernas Division 1 i respektive finalpaus, damernas priser under herrarnas final och omvänt, samt växelvis presentera spelare som förväntas spela mot varandra istället för lag för lag och spelare för spelare.

Vad är det för fördel med en final utanför Stockholm?

– Erfarenheterna från tidigare SM-finaler, bland annat med Stockholm Mean Machines i Stockholm, visar att publikintresset ökar när stadens lag spelar. Örebro Black Knights har dessutom arrangerat professionella matchevenemang under flera år. Vi på Svenska Amerikansk Fotbollförbundet har haft ögonen på klubben under en längre tid och noterat hur professionell klubben är i genomförandet av sina matcharrangemang.

– Det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.