Säker svensk seger i Moskva

Sveriges herrlandslag inledde EM-kvalet med en övertygande vinst – 20-0 i halvlek blev 34-7 vid full tid mot Ryssland i Moskva. Nu väntar Storbritannien i Kristianstad i en match som med all säkerhet blir helt avgörande för vilket lag som kniper EM-platsen.

En lång rysk TD-passning i tredje kvarten reducerar den svenska ledningen till 20-7 och för en stund ser det ut som att det vitröda hemmalaget är på väg tillbaka in i matchen. Men då Nicholas Peterson tar den efterföljande kickoffreturen och själv springer in 27-7 tar han effektivt död på en eventuell ryska återkomst.

Och utöver det spelet är Sverige dominanta matchen igenom. Det svenska försvaret gör en strålande insats med undantag för ett fåtal ryska spel, och det svenska anfallet visade att man har mer att ge trots 34 poäng på tavlan. Och att man har två duktiga QB:s att tillgå i form av Philip Juhlin och Dennis Isberg.

Sverige tog ledningen med 7-0 7 minuter in i matchen då Juhlin hittar fram till WR Markus Johnsson. Ett svensk field goal, efter att Ryssland stoppat Sveriges på egen mållinje, utökar den svenska ledningen till 10-0.

Med drygt 4 minuter kvar av första halvlek når Dennis Isberg fram med en lång passning till WR Kevin Börzsei. Det TD-spelet, tillsammans med ytterligare ett field goal av David Nyhlén, gör halvtidsresultatet till 20-0 till Sverige.

Med drygt åtta minuter kvar avgör Sverige definitivt matchen då Isberg hittar fram till RB Joshua Akena för en touchdown. Nyhléns extrapoängsspark fastställer slutresultatet till 34-7.

En säker svensk seger innebär att matchen mot Storbritannien i Kristianstad den 2 november med största säkerhet blir direkt avgörande för vilket lag av de två som tar EM-platsen. Men kvalspelet under ledning av förbundskapten BD Kennedy kunde inte börjat mycket bättre för svensk del.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.