Så spelas EM i amerikansk fotboll för damer

Enligt ett nytt upplägg spelas den kommande EM-turneringen i amerikansk fotboll för damer över två år och i ett seriespel där Europas fem topprankade nationer deltar. För fjärderankade Sveriges inleds EM med matcher mot Storbritannien och Finland under 2023.

När det internationella förbundet IFAF nu har meddelat hur den kommande EM-turneringen i amerikansk fotboll för damer spelas är det tidigare upplägget där samtliga EM-matcher spelas på en och samma plats under ett par dagar ersatt av en EM-turnering som inleds under 2023 och avslutas under sommaren 2024.

EM-medaljerna avgörs nu genom ett seriespel där Europas fem bästa länder möter varandra. Förutom Sverige deltar de regerande EM-mästarinnorna Finland, de regerande VM-silvermedaljörerna Storbritannien tillsammans med tredjerankade Tyskland och femterankade Spanien.

För svensk del väntar under 2023 två matcher i EM-turneringen. Inledningsvis mot Storbritannien på bortaplan, en match som preliminärt spelas i april och därefter mot Finland på hemmaplan, en match som spelas under hösten 2023. Under 2024 spelar Sverige mot Spanien på hemmaplan och avslutar med en bortamatch mot Tyskland.

Det fullständiga spelschemat ser ut enligt nedan.

Matcher under 2023

Storbritannien – Sverige
Finland – Spanien
Tyskland – Storbritannien
Spanien – Tyskland
Sverige – Finland

Matcher under 2024

Spanien – Storbritannien
Finland – Tyskland
Sverige – Spanien
Tyskland – Sverige
Storbritannien – Finland

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.