Björn Mazetti ny förbundskapten för ULU

Björn Mazetti tar över efter Fredrik Hansson som förbundskapten för Utvecklingslandslaget Ungdom (ULU) i amerikansk fotboll.

– Med rekryteringen av Björn Mazetti som ny förbundskapten för ULU tydliggör och utökar vi samarbetet mellan ungdoms- och juniorlandslagen i amerikansk fotboll, säger Tobias Lindh, elit- och utbildningsansvarig hos SWE3.

Björn Mazetti har en lång erfarenhet som spelare och coach inom svensk amerikansk fotboll. Sedan 2019 har han varit positionscoach i juniorlandslaget och sedan 2021 har han varit huvudtränare för Limhamn Griffins herrlag, en förening där han tidigare även coachat i juniorverksamhet.

– Jag är hedrad över att få förtroendet av förbundet att ta över ansvaret som förbundskapten. ULU är en en del av landslagsverksamheten som ligger mig varmt om hjärtat då det var där min och många andras landslagsresa började. Jag ser fram emot att påbörja resan mot NM 2023 tillsammans med potentiella spelare och coacher, säger Björn Mazetti.

– Att Björn, som redan är en del av tränarstaben i juniorlandslaget, tar över ULU ger oss nya möjligheter att skapa ett långsiktigt program där ULU blir ett naturligt första steg för de ambitiösa spelare som vill gå vidare från spel i ungdomslandslaget till junior- och seniorlandslagsspel i internationella EM- och VM-turneringar, säger Tobias Lindh.

Fredrik Hansson tog över rollen som förbundskapten för Utvecklingslandslaget Ungdom, förkortat ULU, inför säsongen 2020. Hans sista turnering som förbundskapten blev NM i Finland i oktober där det blev en svensk bronsmedalj.

För ULU väntar under 2023 en ny NM-turnering, denna gång i Norge. En detaljerad plan för året håller på att tas fram av förbundet tillsammans med den nytillträdde förbundskaptenen Björn Mazetti.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.