Premiär för Mean Machines – mot Carlstad Crusaders

På söndag är det dags för säsongens andra match för Carlstad Crusaders damer. Denna gång är det Stockholm Mean Machines som står för motståndet.

Stockholmslaget slutade på en tredjeplats förra säsongen efter att ha förlorat sin semifinal mot Arlanda Jets. De senaste åren har laget tappat en del spelare, både via övergångar till andra lag och via spelare som helt slutat med sporten. De har inför denna säsong dock två återvändare, i form av Nathalie Lindberg på defensiva linjen och Martina Karlsson som quarterback.

Crusaders må också ha tappat spelare, bland annat Ida Handel som skrev på ett proffskontrakt hos Helsinki Roosters, men truppen är ändå större än förra säsongen. Sporten har växt enormt i Värmland och Crusaders damer har fler spelare än någonsin tidigare. En välbehövlig styrka som gör att damerna inte behöver dubbla i samma utsträckning som tidigare och har tid för återhämtning.

För tillfället är Crusaders etta i tabellen efter vinsten mot Borås med 62–0, vilket ger laget en match under bältet medan Mean Machines gör sin seriepremiär på söndag.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.