Norge tog bronsmedaljen i NM

Danmark var favoriter på förhand, men bronsmatchen i Nordiska mästerskapen i Kristianstad var helt och hållet Norges match. Efter Danmarks första drive ägde Norge matchen och spelade riktigt fin fotboll i 35-12-segern.

Norge förlorade klart mot Sverige i semifinalen och hade dessförinnan inte spelat en juniorlandskamp sedan 2009. Samtidigt som Danmark gjorde bra ifrån sig i sin semifinal mot Finland och är betydligt mer meriterade. Så det var inte så konstigt att Danmark sågs som favoriter i bronsmatchen för Nordiska mästerskapen för herrjuniorer på Kristianstad Arena.

Och det var också Danmark som direkt tog ledningen i matchen med 7-0 genom Mike Matt Espersen. Men därefter tog Norge över med besked.

Ett starkt springspel med RB Oscar Michael Lossius Allum, en rörlig QB i Anders Leine och ett par giganter på den norska defensiva linjen i form av Morgan Veidal, Anders Herberg och Håkon Søderlind visade vägen för ett Norge som vann övertygande trots att de fick 3 TD:s bortdömda av flaggor.

I halvtid var ställningen ”endast” 7-6 till Norge, men i tredje kvarten går de upp i ledning med 28-6 och spelar imponerande fotboll. Danmark reducerar den norska ledningen men i slutsekunderna springer Norge in sin sista TD för dagen och fastställer slutresultatet till 35-12.

Till matchens MVP hos segrarna Norge utsågs duktige Mads Abel Hilton, medan samma utmärkelse i Danmark gick till Julius Bunk Hansen.

Här hittar du statistiken från matchen

Se hela matchen i efterhand

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.