Rapport från Nordic Girls Camp i Finland

Den 28-30 september arrangerades det andra Nordic Girls Camp, ett samarbete mellan de svenska, finska, danska och norska förbunden i amerikansk fotboll, i Esbo i Finland. Här berättar två svenska deltagare om lägret.

”NGC är en chans för oss tjejer inom fotbollen att kunna skapa kontakter och ett nätverk av vänner. Genom att vi träffar tjejer från andra klubbar och länder kan vi alla utvecklas och lära oss från varandra och på så sätt få sporten på damsidan att växa ”nerifrån” från ungdomssektionerna.

Vi kommer samman trots språkskillnader och olika förhållanden för att kunna göra något vi alla älskar och har gemensamt. Alla härliga tjejer man lär känna där, som man annars inte skulle träffat om vi inte hade lägren gör det hela så mycket bättre för vi träffas utanför gränserna av våra egna klubbar och föreningar.

Gemenskapen och banden som skapas där är något som kommer hålla livet ut.
Det vi skapar där är väldigt speciellt och det vet jag att vi alla känner när vi är på lägren.

NGC är ett sätt att få fler tjejer att börja spela eller fortsätta med denna otroliga sport. Det är jätte bra för man lär sig nya saker som man inte gör på sina träningar vilket gör det hela ännu roligare.

Vi förespråkar styrka och ”girlpower” på lägren för att visa att det finns tjejer inom sporten som har så mycket potential och talang. De flesta av tjejerna har antingen spelat med killar eller gör det för närvarande och lägren är till för att vi ska kunna dela våra upplevelser och även ge en chans till de tjejer som inte vill köra med killar att få spela och utvecklas som fotbollsspelare. För det är en sån skillnad när man spelar med folk som kan relatera och förstår ens svårigheter och problem på samma sätt. Vi är alla atleter och vill behandlas som sådana. Vi må vara unga, men det är nu vi har chansen att bli något.
Det här är bara början på något väldigt stort som definitivt ska fortsätta, det ska vi se till.

Jag är otroligt tacksam till alla de som har anordnat och kämpat för att få fram de här lägren och jag vill speciellt tacka Helena Lindeen som verkligen tar hand om oss tjejer från Sverige och ser till att vi har det bra på lägren, men även i respektive klubbar.

Ser fram emot nästa läger och att få träffa alla våra NGC systrar igen. Nedräkningen till nästa läger har redan börjat.”

Text skriven av: Melina Malaxos och Tindra Andrén

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.