Monica Gårdström ny kraft på förbundskansliet

Hon har jobbat med idrott under hela sitt yrkesliv. Varit kanslichef på Svenska Fäktförbundet i många år och bidragit till den snabba utvecklingen inom cykelsporten i Svenska Cykelförbundet.

Nu går hon in för att stärka amerikansk fotboll i Sverige.

Monica Gårdström, 59, har i veckan satt sig ned mitt emot generalsekreterare Fredrik Haraldson på förbundets kansli i Idrottens Hus vid Skanstull i Stockholm. Hon kommer att arbeta med förbundets ekonomi och administration.

-Det ska bli roligt att få lära känna en ny idrott, dessutom en lagsport, säger Monica som har ett stort allmänt idrottsintresse med sig hemifrån. Hon har t ex ett fotbollsproffs i familjen.

Under sin långa karriär har hon hunnit skaffat sig ett vidsträckt kontaktnät inom idrottsrörelsen, såväl här hemma som internationellt. Hon har jobbat med idrottsfrågor på EU-nivå i Bryssel, Paris och Schweiz, kan de administrativa systemen och vet hur idrottens ”motor” är uppbyggd och fungerar.

-Det är verkligen en förmån att få jobba med idrottsfrågor. Man lär känna så många trevliga människor och kolleger. Att serva distrikt och klubbar är också väldigt stimulerande, tycker hon.

Ordning och reda är något som ligger en administratör varmt om hjärtat och Monica kommer nu att avlasta Fredrik Haraldson, som kan ägna sig mer åt att de rent sportsliga frågorna och att representera sporten utåt.

Privat utövar Monica Lindy-hopp, det vill säga swingdans på motionsnivå och är en flitig besökare på Friskis & Svettis. Westie-tiken Tilda kräver också sin tid i form av ständiga promenader.

Fotboll och konståkning är favoritsporterna i TV. Men nu lär det också bli amerikansk fotboll.

THOMAS WESTLIND

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.