Limhamn siktar på att bryta trenden

I fredagens TV-match på Hästhagens IP i Malmö med avspark kl 18.30 möter Limhamn Griffins Stockholm Mean Machines. Griffins måste vända den negativa trenden efter fem raka förluster och ta det sista halmstrået som finns för att nå årets slutspel. Senaste mötet mellan lagen slutade med seger för Griffins.

Efter att ha inlett säsongen starkt med två raka segrar har Griffins tvingats notera förluster de senaste fem matcherna. Även i årets första förlust, mot Carlstad Crusaders, såg det bitvis väldigt lovande ut med ett anfall som flyttade boll och ett försvar som såg ut som ett av de absolut starkaste i ligan.

Men därefter har det gått tungt och mycket beror på frånvaron av nyckelspelare. Med skador, sjukdom och avstängningar sammandraget saknades inte mindre än femton ordinarie spelare i förra veckans match mot Uppsala 86ers, men nu ser det ut som att man kommit över den tröskeln och laguppställningen inför Friday Night matchen mot Stockholm Mean Machines ser betydligt mer uppmuntrande ut, meddelar Griffins i sin game prewiev.

Stockholm Mean Machines har inte fullt levt upp till sin potential den här säsongen och man har inte lyckats att få det att stämma tillräckligt för att säkra några segrar så här långt.

Slutspelslagen börjar utkristallisera sig i året Superserie. På lördag spelar Uppsala hemma på Studenternas mot serieledande Carlstad Crusaders och i Stockholm är det derby på Bergshamra IP där STU North Side Bulls möter Tyresö Royal Crowns, som åkte på en förlust förra helgen mot Örebro.

Uppsala började säsongen svagt, men har fyra raka vinster och kämpar nu för en slutspelsplats.
Suveräna värmlänningarna toppar alltså tabellen med 5 vinster före Örebro, också med fem vinster och Uppsala på tredje plats med fyra vinster.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.