Jenny Widding skriver historia i Norge

”Spännande och lite nervöst”. Det säger Eidsvoll 1814’s nya huvudtränare, svenskan Jenny Widding, som i och med uppdraget skriver historia som den första kvinnliga huvudtränaren för ett lag i Eliteserien, den norska högstaligan i amerikansk fotboll för herrar.

Jenny Widding kommer ursprungligen från Östersund och kom i i kontakt med amerikansk fotboll genom vänner i laget Jämtlands Republicans.

– Tyvärr är jag så gammal att på den tiden fanns det inga damlag, istället spelade jag ”rundboll” i många år.

Hur kommer det sig att du hamnade i norska Eidsvoll och i laget 1814’s?
– Jag flyttade hit till Eidsvoll år 2012 och när mina barn blev nyfikna på amerikansk fotboll började jag engagera mig i föreningen. Sedan dess har jag varit tränare i lag på alla nivåer i Eidsvoll, hag har varit positionscoach i seniorsammanhang i flera år och också spelat i och coachat Vålerengas damlag.

Och du har spelat i Sverige?
– Ja, säsongen 2019 spelade jag med Carlstad Crusaders i Superserien.

Vad tänkte du när du fick erbjudandet om att bli huvudtränare för Eidsvoll 1814’s i Eliteserien?
– Att få möjligheten att leda det här laget är spännande och kul! Det är ett väldigt bra lag och jag ska göra mitt absolut bästa för att se till att de får de bästa möjliga förutsättningarna för att spela bra fotboll.

Fanns det någon tvekan innan du tackade ja?
– Jag hade inte sagt ja till att vara huvudtränare för något annat lag. Att jag tackade ja här är för att jag känner de här killarna väl, jag vet att de stöttar och hjälper mig med tanke på att jag fortfarande är relativt oerfarenhet på den här nivån.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.