Inför U19-säsongen: Kristianstad Predators

Den 19 augusti drar den amerikanska fotbollens U19-säsong för 2022 igång. Inför avspark tar vi en titt på de lag som deltar i årets seriespel och här svarar Kristianstad Predators huvudtränare Joshua Kofoed på frågor om den kommande säsongen.

Se spelschemat för U19-säsongen 2022

Hur ser er trupp ut till årets säsong?
– Vi har en relativt stor trupp med flera unga och nya spelare. Vi har också andra som har spelat med seniorlaget under våren, och andra har spelat i U19-landslaget eller i ungdomslandslaget.

Hur ser ledarstaben ut?
– Vi har en meriterad stab med mycket kunskap och erfarenhet som kommer från alla nivåer av svensk amerikansk fotboll, NCAA, GFL och EFL. Huvudcoach och DC är Joshua Kofoed, Andre Persson är OC och coachar receivers, Tyson Guillen är QB-coach, Anton Stenson coachar running backs, Niklas Persson O-line, Noah Allsten DB:s, Alaudin Azemi D-line och Max Forsback coachar linebackers

Vilka är era nyckelspelare och/eller nyckelpositioner i laget?
– Ett lag är inte starkare än sin svagaste länk, men med det sagt har vi fyra sistaårsspelare som kommer bli viktiga i QB Jakob Stenberg, DL Oskar Mattisson, LB Gustav Carlsson och LB Sebastian Castman.

Årets U19-säsong kommer bli fantastisk, en nationell serie med skapligt många lag. De borde bli många roliga och välspelade matcher.

Joshua Kofoed, Kristianstad Predators

Vad blir viktigaste i ert anfallsspel under säsongen?
– Att etablera en rytm i anfallet och att skapa osäkerhet i motståndarnas försvar.

Vad blir viktigast i ert försvarsspel?
– Att spela aggressivt och tvinga lag att göra saker de inte vill göra.

Vad har ni för målsättning med säsongen?
– Att vinna SM-guld.

Hur ser ni på övriga lag och på U19-serien generellt?
– Det är svårt att säga då vi inte har spelat mot eller sett att lag tidigare. Göteborg är ett lag med mycket talang som borde vara bra i år, men man vet aldrig vad som händer när två lag ska spela tillsammans. AIK är ett nytt U19-lag som borde ha hämtat in talang från närområdet. Täby har förlorat många spelare från fjolårets lag men har också en bra grupp unga spelare som kommer upp. Tyresö har haft ett stabilt U19-program de senaste tre åren men förlorade även de en del bra spelare, men jag är säker på att det finns mycket talang hos de spelare som kommer upp. Carlstad spelade inte senaste säsongen så det är svårt att säga var de står, men jag har hört att de har många duktiga U17-spelare som kommer in i laget. Gefle har jag ärligt talat ingen aning om hur de kommer att se ut.

Vilka lag vinner guld för U19 2022?
– Kristianstad Predators.

Är det något mer ni vill skicka med?
– Jag är bara glad över att se fler lag i U19-serien igen och jag hoppas att sporten fortsätter växa i Sverige. Det är grymt att vi har en nationell U19-serie och jag hoppas vi kommer få se många välspelade jämna matcher.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.