Inför seriestarten i Superserien dam – Örebro Black Knights

Inför starten av Superserien dam den 29 augusti då Carlstad Crusaders välkomnar Örebro Black Knights till Tingvalla IP kommer en intervjuserie med respektive huvudtränare att publiceras.

Nu är det dags för Örebro Black Knights huvudtränare Per Larsson.

Hur har ni anpassat er verksamhet med träningar, läger samt arbete med/kring eventuella importer i denna speciella situation vi befinner oss i just nu med covid-19?
Föreningen har efter Folkhälsomyndihetens restriktioner och råd samt även från SAFF och RF hela tiden lagt en nivå, som vi alla lag i föreningen fått förhålla oss till. Vi har följt de regler/förordningar som funnits och fått anpassat oss efter läget som varit.
Vi hade inga läger under flera månader, utan fokuserade mer på individen under väldigt lång tid.
Vi har inte haft någon import hos oss, men de spelare vi har som bor utanför staden kunde vi ju inte ha hit på flera månader innan reserestriktionerna släppte.

Vilken lagdel är starkast i ditt lag och varför? Offence? Defence? Special Teams?
Jag får säga att defence är den starkaste lagdelen i år, kanske lite partisk eftersom jag tränar defensiv linje men finns anledningar till mitt svar. Vi har en bra spelbok som grund vilket skapar en trygghet för spelarna att växa i, vi har fått behålla till stor del alla starters från förra året.
Varje lagdel på defence har hög spetskompetens som kan göra spel närsomhelst. Det finns många ”namn” på detta defence men de är hur de fungerar som lag som gör dem så bra.
Sen får man inte glömma hjärnan bakom defence Henrik Dahl, som genom sitt hårda jobb sätter motståndarnas offence i sämsta tänkbara sits på nästan varje spel.

Om du får välja 3 spelare som vi som åskådare ska hålla extra koll på, vilka spelare i ditt lag är det och varför?
Sara Lidner: En spelare vars laghjärta ständigt imponerar, gör allt för lagets bästa. Hon är en stark profil på vårat defence och gör varje match stora spel som sätter sin prägel på matchbilden. Är inte de nog kommer ni se henne gör spel även på offence, där hennes händer, mentalitet och fysik gör att du ofta hör hennes namn i högtalarna.
Caroline Gerelius: Är en dominant pjäs på den offensiva linjen. Hennes spel och spelförståelse utvecklas vilket gör henne farligare för varje år. Hennes mentalitet och styrka gör henne till en mardröm att möta, så vill man se hur ett ”hål” öppnas för running backs så håll ögonen på Carro.
Linda Jonasson: Örebro Black Knights QB, efter fjolåret gav hon sig själv ett mål att bli QB, ett positionsbyte från tidigare tight end. Hon har lagt ned otroligt mycket tid och kraft för att nå detta mål. Bra spelförståelse och arm, kombinerat med att hon är en riktig tävlingsmänniska kommer göra att de ska blir riktigt kul att se henne under året.

Vilka mål har du som huvudtränare med säsongen 2020?
Vi som lag har SM guld.

Vilka lag tippar du möts i SM-finalen samt vilket lag tippar du tar med sig SM-bucklan hem 2020?
Karlstad mot Örebro, med Örebro vinnare denna gång.

 

SAFF tackar Per Larsson för denna förhandsvisning av läget i laget i Örebro Black Knights och önskar honom lycka till i seriepremiären!

Den första matchen i årets Superserie dam spelas mellan Carlstad Crusaders och Örebro Black Knights den 29 augusti kl. 13.00 på Tingvalla IP.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.