Inför seriestarten i Superserien dam – Carlstad Crusaders

Inför starten av Superserien dam den 29 augusti då Carlstad Crusaders välkomnar Örebro Black Knights till Tingvalla IP kommer en intervjuserie med respektive huvudtränare att publiceras.

Först ut är Carlstad Crusaders huvudtränare Olof Folkunger.

  • Hur har ni anpassat er verksamhet med träningar, läger samt arbete med/kring eventuella importer i denna speciella situation vi befinner oss i just nu med covid-19?
   Vi har kontinuerligt anpassat träningen för att följa rådande restriktioner gällande covid-19. T ex när vi väntande på beslut från SAFF och RF gällande säsongens vara och icke vara, så var det träning utan kontakt som gällde. Alla hade handskar, vi spritade utrustning som tackle tubes etc. Mycket fokus på grunder som bl.a. fotarbete, teknik och spelförståelse. Spelarna ska ha en stor eloge som höll motivationen uppe trots att framtiden kring säsongen var osäker.
  • Vilken lagdel är starkast i ditt lag och varför? Offence? Defence? Special Teams?
   Den starkaste lagdelen är i nuläget svårt att förutspå eftersom vi inte sett någon av delarna i en riktig matchsituation under 2020. Alla spelare har visat en stor hunger och motivation inför avspark 29/8. Jag har höga förväntningar på hela laget!
  • Om du får välja 3 spelare som vi som åskådare ska hålla extra koll på, vilka spelare i ditt lag är det och varför?
   Vi har väldigt många duktiga spelare så det är svårt att bara säga 3. För att nämna några förutom våra importer som kommer bli roliga att se så har vi Karin Ullén som är en tongivande spelare på båda sidorna av bollen. Sedan så tror jag både Elin Thimfors och Nathalie Bengtsson kommer utmärka sig då dem axlar stora roller som kommer att bli intressanta att följa.
  • Vilka mål har du som huvudtränare med säsongen 2020?
   Det givna målet är såklart att ta hem ett tredje raka SM-guld till Karlstad. Det var en tydlig målsättning redan när jag fick förfrågan om att bli huvudtränare. Det andra målet är att dra mitt strå till stacken och bidra till den fantastiska utvecklingen damfotbollen haft de senaste åren!
  • Vilka lag tippar du möts i SM-finalen samt vilket lag tippar du tar med sig SM-bucklan hem 2020?
   Jag tror på en final mellan Örebro Black Knights och Carlstad Crusaders och såklart tippar jag att vi tar hem segern!


SAFF tackar Olof Folkunger för denna förhandsvisning av läget i laget i Carlstad Crusaders och önskar honom lycka till i seriepremiären!

Den första matchen i årets Superserie dam spelas mellan Carlstad Crusaders och Örebro Black Knights den 29 augusti kl. 13.00 på Tingvalla IP.