Hockeylegend tränade med Norrköping Panthers

Under tisdagskvällen fick Norrköping Panthers besök av hockeylegenden Peter Forsberg som deltog på en träning med föreningens dam- och juniorlag. Det var stjärnans första träning i amerikansk fotboll någonsin. Det blev en lyckad kväll med både mycket amerikansk fotboll och många selfies.

–  Jag har tittat på mycket amerikansk fotboll och har till och med varit på en Superbowl. Men det här är premiär på fotbollsplanen som spelare, säger Peter iklädd full amerikansk fotbollsutrustning.

Peters besök hos Norrköping Panthers är en del av att klubben är en av fyra finalister i ATG drömfond. Det innebär att föreningen uppmärksammas för sitt arbete med inkludering där man arbetar för att alla verkligen ska ha en plats i idrotten. Under Peters besök spelades det även in en film som kommer vara en del av den nätomröstning som kommer äga rum senare under hösten och där en slutgiltig vinnare ska koras.

– Med ATG drömfond vill vi stötta och uppmärksamma föreningar som arbetar med att skapa delaktighet och gemenskap. Där rörelse och idrott ska inkludera alla. Genom ATG drömfond vill vi bidra till ett samhälle som mår bättre i morgon än idag och man kan göra stor skillnad i det lilla, fortsätter Peter.

Under kvällens träning deltog runt sextio spelare som fick träna med och introducera Peter i sportens alla moment. Även om det var en världsstjärna på planen så var det ändå fullt fokus på träningen som gällde. Föreningens ordförande Emil Broberg fick agera värd under kvällen.

– Det är klart att detta är en milstolpe i föreningens historia. Att få den uppmärksamhet som det här har givit oss är ovärderligt. Vi märker ju att intresset för sporten ökar bara man hör talas om att vi finns. Att då få draghjälp av Peter Forsberg är ju helt fantastisk, säger Emil.

Att vara finalist i ATG-drömfond innebär att Norrköping Panthers redan nu har fått 50 000 kr för att utveckla verksamheten ytterligare. I höst kommer det vara en omröstning på nätet och därefter kommer en segrare som får ytterligare 100 000 kr att utses. Pengar som verkligen behövs menar Emil.

– Vi är en liten förening. Med ett sådant tillskott kan vi utveckla och bygga vidare på vår verksamhet rejält. Det skulle ge oss mycket större möjligheter att kunna engagera barn- och ungdomar i att komma i rörelse och tillsammans med oss få drömma stora drömmar på fotbollsplanen, fortsätter Emil.

Peter Forsberg och Emil Broberg

Efter en lång kväll på Panterhs field fick Peter dra av sig skydden och åka vidare mot nästa finalist som ska besökas. Det han sett och hört om Norrköpings Panthers verksamhet gillade han dock.

– Det är väldigt roligt att se hur man kan inkludera alla i idrotten på det här sättet som man gör i amerikanska fotboll. Här har alla en plats och det är mer sådant vi skulle behöva se inom idrotten, avslutar Peter.

Text: Emil Broberg
Foto: Ryno Quantz

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.