Sam Eisenstadt inför premiären av Superserien Herr 2022

På lördag sparkar Örebro Black Knights av säsongen 2022 i Superserien Herr som regerande svenska mästare. Man gör det i en repris av fjolårets SM-final då Örebro återigen tar emot Stockholm Mean Machines på Behrn Arena. Inför premiären stämde vi av läget i laget med Örebros amerikanske huvudtränare Sam Eisenstadt.

Premiären av Superserien Herr 2022 mellan Örebro Black Knights och Stockholm Mean Machines på Behrn Arena i Örebro sparkar av den 2 april kl. 15.30. Information om biljetter m.m. hittar du här samt på Facebook. Dessförinnan spelar Örebro Black Knights mot Stockholm Mean Machines i premiären av Division 1 Dam, också den matchen på Behrn Arena, med avspark kl. 12. Information om biljetter m.m. hittar du här samt på Facebook.

Till säsongen 2020 skulle Sam Eisenstadt varit defensiv koordinator för Örebro Black Knights herrlag i Superserien, men en pandemi tvingade honom att resa tillbaka till USA. 2021 återvände han till Örebro i en säsong som kröntes med klubbens första guld på herrsidan någonsin. 2022 är han tillbaka på sidlinjen för sitt Örebro Black Knights.

– Det var ett enkelt beslut. Jag har förälskat mig i det här laget, spelarna, coacherna och staden. Förra säsongen blev förkortad på grund av covid och vi känner att vi har mycket kvar att bevisa . Jag ser fram emot att få börja spela igen.

Förra säsongen vann ni ert första guld på herrsidan någonsin. Vad har det betytt för Örebro Black Knights?
– Det betydde väldigt mycket för hela föreningen, guldet var en resultat av mångas gemensamma insatser. Jag kom in i en bra situation i Örebro, vi har många duktiga och ödmjuka spelare, vi har en duktig träningsstab som är kunniga och lätta att jobba med och teamet runt laget gör allting från träningar till matchdagar enkla. Jag har förälskat mig i staden Örebro och tror att potentialen för den amerikansk fotbollen här är stor.

Nu är det ni som ska försvara ett guld och ni är inte längre laget som jagar utan jagas. Hur förändrar det inställningen i laget?
– Förra säsongen är förra säsongen, det här är ett nytt år och ett nytt lag. Så vi ser oss inte som jagade, eller att vi jagar efter ett nytt guld. Vi är fokuserade på att bli så bra vi kan bli och om vi fortsätter göra det så kommer vi bli ett lag som är svårt att slå.

Avspark om bara ett par dagar. Hur går dina tankar inför säsongen 2022 i Superserien Herr?
– Det känns spännande att säsongen äntligen drar igång. Det är inte så många lag i Superserien i år men alla fyra lagen kan konkurrera om guldet och det tror jag kommer resultera i många jämna matcher. Jag gillar hur säsongen ser ut och ser fram emot varje match.

Hur ser läget i truppen så här några dagar innan säsongen drar igång?
– Vi är taggade och känner att vi fortfarande har mycket kvar att bevisa. Vi fortsätter försöka göra så mycket som möjligt av varje träning och jag är övertygad om att vi kommer vara fokuserade och hungriga på lördag.

Vad blir viktigast för ert anfallsspel under säsongen?
– Viktigast för oss är att bli mer balanserade när det kommer till spring- och passningsspelet. Kan vi fortsätta bygga vidare på den kemi byggde upp under fjolåret känner mig trygg i att vårt anfall kommer att producera även under denna säsong.

Och vad blir viktigast för försvarsspelet?
– Vi har ett väldigt talangfullt försvar i år, så kan vi bara se till att vara fokuserade och att varje spelare gör sitt jobb på varje enskilt spel så kommer vårt försvar bli en utmaning för varje anfall vi möter.

Vilka är nyckelspelarna i Örebro Black Knights för säsongen 2022?
– I anfallet skulle jag säga vår QB Trevor Vasey, hela vår talangfulla WR-grupp, Oscar Sundqvist och Gustav Rydberg på den offensiva linjen och Kasper Wedberg och Timmy Göransson som running backs. I försvaret är hela vår ”front-7” väldigt bra med Tristen Cox, Sebastian Nilsson och Martin Jäppinen på linjen och Rikard Carlsson, Edvin Jönsson, Josh Murphy, and Filip Jönsson som linebackers, det är en bra grupp! I Eric Murphy och Cewin Eriksson har vi två väldigt talangfulla defensiva backar.

Finns det någon spelare som inte alla känner till men som de borde känna till?
– Då skulle jag säga Martin Jäppinen. Det här är hans första säsong då han endast kommer spela I försvaret och jag tror han kan bli dominant på den defensiva linjen.

Ni möter tre andra lag i Superserien i år – Carlstad, Stockholm och Örebro. Hur skulle du beskriva de tre lagen?
– Stockholm har ett väldigt bra anfall med två talangfulla spelare i WR Matthew Retzlaff och QB Mark Pappas. Carlstad är en stabil organisation som alltid är duktiga i såväl anfall, försvar som på special teams. Tyresö är ett lag fullt med talang som kan hota en på många olika sätt.

Vilket lag vinner SM-guldet i år?
– Vi är övertygade om att vi kan vinna ett nytt SM-guld i år. Men det är inte där vår fokus ligger. Vi fokuserar på att bli ett så bra lag vi kan bli och att ta en dag i taget.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.