Föreningskonferens med fokus på framtiden

Hur ska fler underrepresenterade grupper hitta till SWE3:s idrotter och hur får vi fler barn och ungdomar att prova på amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey? Det var två av frågorna som diskuterades under SWE3:s Föreningskonferens helgen 26–27 november 2022.

Efter fjolårets Föreningskonferens där det skulle lanseras ett nytt förbund med en ny profil låg nu fokus istället på nästa steg och på våra tre idrotter. Under söndagen var också de tre idrotterna – amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey – uppdelade i separata grupper för att få möjlighet att diskutera och utveckla sina idrottspecifika frågor.

– Det var enormt inspirerande att få tillbringa en helg tillsammans för att utbyta erfarenheter, nätverka och lära känna nya personer. Och förstås att jobba vidare med Vision 2030 och det som är de prioriterade områdena för våra tre idrotter, säger Kjell Peterson, SWE3:s ordförande.

Söndagen innehöll också ett par gemensamma pass där Justus Bejnö redogjorde för verktyget Brainsafe och för hur viktigt det är att arbeta korrekt med hjärnskakningar, medan representanter från tre olika SWE3-föreningar delade med sig av erfarenheter från områden som de varit särskilt framgångsrika inom: Linda Johansson och Christian Forsman presenterade Carlstad Crusaders framgångsrika damverksamhet, Sebastian Brinkenfeldt berättade om Täby Flyers framgångsrika barn- och ungdomsverksamhet medan Niclas Backlund delade med sig om erfarenheter från Stockholm Mean Machines framgångsrika arbete kring sponsorer och nätverkande.

Under lördagen fick samtliga deltagare ta del av presentationer, bland annat kring den kommande streamingsatsningen SWE3 Play, och gavs möjligheten att tillsammans arbeta med och diskutera SWE3:s strategiarbete Vision 2030.

Föreningskonferensen inleddes under med fredagen då ledningsgrupperna träffades för att tillsammans med förbundsstyrelse och sportkontor utvärdera den nya organisationen och hur ledningsgruppernas arbete har fungerat under året.

Två externa föreläsare, Sofia B Karlsson och Corey Edington föreläste under lördagen om rekryteringar av underrepresenterade grupper (tjejer) respektive Athlete Era, det senare ett nytt verktyg som förbundet kommer att presentera mer under 2023.

– Sammanfattningsvis var det glädjande att se den entusiasm som fanns kring framtiden under konferensen och både Sofia och Corey var två externa föreläsare som tillförde ett nytt och lärorikt perspektiv utifrån. Det var också roligt att se hur mycket som faktiskt har hänt med våra idrottsledningstrupper, med Vision 2030, med våra prioriterade områden och med de förbudsinitiativ som har tagits. Det har hänt mycket under de åtta månader som förbundet SWE3 har funnits! Jag hoppas alla som deltog åkte hem från Föreningskonferensen med samma energiboost som jag tog med mig, avslutar Kjell Peterson.

Skicka in din berättelse!

Skicka in en matchrapport eller berätta om en eldsjäl i din förening. Ditt bidrag publiceras här på swe3.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey i Sverige.