Förbundskapten Ehrenreich presenterar sin stab

andreas-ehrenreich

Förbundskaptenen för Herrlandslaget Andreas Ehrenreich har under sommaren arbetet hårt för att sätta samman den stab som ska ta Sveriges herrlandslag mot EM-slutspelet 2018

”Jag är väldigt nöjd med den staben som jag nu ska arbeta med. Det finns mycket erfarenhet och kunnande hos dessa personer och jag ser verkligen fram emot resan vi ska göra tillsammans” säger Andreas.

Herrlandslagets första samling med Andreas som förbundskapten sker nu på lördag den 27 augusti och första matchen är träningsmatchen på bortaplan mot Polen den 10 september.

Andreas egen presentation av coacherna som kommer leda herrlandslaget:

 

Fredrik Eklund

Fredrik Eklund – WR
Vår wide receiver coach heter Fredrik Eklund är 33 år gammal är uppvuxen i nordvästra Skåne. Coach Eklund är en mångsysslare inom idrott och utbildad idrottslärare, men det är på fotbollsplanen han har satt sina avtryck, med bl a 3 SM-guld 25 seniorlandskamper. Fredrik visade goda ledaregenskaper redan som spelare då han utsågs till lagkapten för herrlandslaget under åren 2008-2015. Han har förtjänats med bl a RF’s elitidrottstipendium 2008/2009 Malmö idrottsakademis elitidrottstipendium 2010-2012

Moderklubb Wexio Vultures
Övriga klubbar: Limhamn Griffins 2004-2008; 2014-2015, Assindia Cardinals (GFL1 -Tyskland), Carlstad Crusaders 2010-2011, Hamburg Blue Devils 2013 (GFL1 – Tyskland).

Som coach har Fredrik har hög teknisk kompetens, en fallenhet för att se detaljer och pedagogisk förmåga att lära ut det. En stark svensk receiverkår kommer att utvecklas under Eklunds ledning.

 

Philip Minja

Philip Minja – DB´s
Minja har spelat amerikansk fotboll i 12 år & idrotten har verkligen tagit honom runt världen. Han har spelat i Europa, USA, Asien & Mellanöstern. Som junior har Minja spelat & varit landslagskapten i ett NM & EM. Som junior representerade han Sverige vid 6 tillfällen & vunnit ett U19 SM-guld. I herrlandslaget debuterade Minja 2006 (två veckor efter avslutat junior EM) och startade mot Finland. Philip har sedan dess startat i varje A-landslagsmatch han deltagit i.

Minja är ”Stor Grabb” efter 20 A-landskamper som inkluderat 2 Europamästerskap (2010 & 2014) & ett Världsmästerskap (2007). 2007 vann han Årets Rookie & Årets DB i Superserien samma år som han lämnade Sverige för spel i USA. Där spelade han alla 4 år på the University of Wisconsin – La Crosse (2007-2011) & startade som ”true freshman”. 2010 blev Philip utsedd till 1st Team Europe All Star & A-landslagskapten – en position han hållit i 5 år! År 2014 vann han återigen Årets DB i Superserien.

Philip är en coach som relaterar väl med spelarna, har en hög energinivå och har en bred förståelse för spelet i allmänhet och defensiva backar i synnerhet. Philips förmåga att sprida glädje är obetalbar, men han förväntar sig mycket av sina spelare och har höga krav.

 

Andy Wennberg
Andreas Wennberg – DL
Andreas ”Andy” Wennberg är en riktig ”räv” i fotbollssverige, aktiv som tränare sedan 1995 och har coachat ett stort antal lag: Jönköping Hawks, Carlstad Crusaders, Borås Rhinos, Gävle Red Devils. Många år har Wennberg dubblerat i både junior som seniorleden, där arbetsuppgifterna varierat från DL, LB´s och specialteams till huvudtränare och defensiv koordinator. I landslagssammanhang såg vi ”Andy” redan 2002 och uppdragen har fortsatt sedan dess, med mindre uppehåll. På senare år har coach Wennberg jobbat mest med den defensiva linjen, både i klubblag och landslag.
En ständig strävan efter perfektion har tagit Andreas över till USA vid flera tillfällen, bl a som coach på olika ”summer camps”, där uppdrag hos University of Alabama och LSU (Louisana State University).

Coach Wennbergs ”no nonses” coachstil passar inte alla, men landslag handlar om att vinna och ”Andy” är där för att göra just det. Hans erfarenhet och breda kunskap gör att han ser de små detaljerna.

 

Robert Areno
Robert Areno – Specialteams
Sveriges vassaste specialteams coach fortsätter resan med landslaget. I en karriär som startade 1997 i Avesta och som tagit Areno till ett flertal andra föreningar, Sundsvall, Jönköping, Borås, Västerås och nu sist Tyresö så har Robert coachat nästintill alla positioner. På senare år har han fördjupat sig inom två segment, specialteams och runningbacks. Ofta har dessa två kombinerats, både i klubblag och landslag. I herrlandslaget anno 2016 kommer Areno fokusera på endast specialteams för att verkligen sätta dessa i fokus.

Roberts analytiska kapacitet och förmåga att jobba extremt målmedvetet skapar en trovärdighet i coachningen. Hans breda erfarenhet skapar förutsättningar för att ha optimal insikt om vilka som passar bäst – ”rätt man på rätt plats”.

 

Martin Kwarnmark

Martin Kwarnmark – LB´s
En coachande civilingenjör med två barn som har ett EM guld, 5 SM guld och utmärkelsen årets Linebacker 2012 har gjort mer än 30 landskamper i herrlandslaget. Att coacha försvarets ”quarterbacks” kräver sin tränare. Martin har alla attribut man önskar, en gedigen erfarenhet, hög intelligens och förmågan att relatera med sina spelare.

 

Erik Ahlberg
Erik Ahlberg
Var aktiv i 15 år i Solna och Stockholm, där han samlade ihop utmärkelsen ”årets OL” 3 ggr, vann SM-guld 4 ggr samt ett EM guld under de 20+ landskamper han deltog i. Som tränare har Ahlberg coachat i både JLL och HLL sedan 2011.

Erik beskriver sin filosofi ang OL:
”OL är det som driver ett anfall framåt och avgör om vi lyckas eller ej. Fotboll är en fysisk sport och att spela OL i HLL innebär att du måste vara beredd på att vara fysisk och spela tufft och hårt. Om vi kan få vår OL att spela och agera som en sammanhängande enhet, så kommer vi vara i en mycket god position att vinna matcher. Det ser jag som den största utmaningen, att få spelare som normalt inte spelar tillsammans att bli som en enhet.”

 

Närbild Aaron
Aaron Fiddler – OC
Är man son till en coach så föds man in i sporten Aaron far är Alan Fiddler, en legendarisk high school-coach i Virginia i USA. Coach Fiddler har skaffat sig en bred erfarenhet sin unga ålder till trots. Redan som 22-åring lämnade han USA och åkte över till Europa och tjänstgjorde som offensiv coordinator för tyska Berlin Adler och fick senare samma roll för likaledes tyska Marburg Mercenaries. När han var 27 år hade han redan coachat olika lag i över 100 seriematcher.

Fiddler spelade själv high school football i Nitro och fortsatte sedan att jobba i sin pappas team i Glenville och i Patrick Henry High School. Innan han fick jobbet som HC i Örebro hade han samma position i Hedgesville High School, Virginia.

Aaron har ett väl beprövat system, en stor förståelse för våra svenska förutsättningar och en klar bild av vad som behövs för att vinna med det spelarmaterial vi har i herrlandslaget.

Greg Gibson – DC
Efter aktivt spel Central Connecticut State University som defensive back har coach Gibson haft ett flertal positioner, allt från positionscoach och ”strength and conditioning” till både offensive och defensive koordinator till huvudtränare. Han är även utbildad idrottslärare och har en master i ”Athletic Administration”. Hans svenska fru öppnade ögonen för Sverige och Greg är numera huvudtränare i Limhamn Griffins efter en flytt till Sverige.

Coach Gibson har en gedigen och bred bakgrund vilket gör att hans förståelse som koordinator är svårmatchad. Att Gibson är lärare går ju hand i hand med uppdraget som tränare – att vara pedagog. Att han dessutom har en smittande entusiastisk stil är ju bara ett plus i kanten.

 

Forsman
Christian Forsman – RB´s
Coach Forsman levde under epitetet ”tjuren från Kil” under sin aktiva karriär och efter 14 säsonger i Superserien med Carlstad Crusaders och 6 SM silver, 6 SM-guld, 1 EFAF cup guld, ett silver samt är nordisk mästare med herr och juniorlandslagen har han gjort skäl för namnet. Christian har gjort 20 landskamper som spelare, varav 17 i herrlandslaget och har coachat Örebros damer och är också tränare i damlandslaget.

Med Forsman som tränare får vi en coach som ”vet vad som krävs” och kommer att ställa samma höga krav på sina spelare som han gjort på sig själv genom sin karriär. En mer meriterad runningback tränare är svår att hitta.

 

Utöver dessa coacher så ingår även Anna Popp och Anne Brewitz som lagledare, Dr Johan Drufva och sjukgymnast Sofia Vad-Schütt Lindström som medics samt Lars-Göran Waldemark på den viktiga posten som materialansvarig. Niclas Carlson och Viktor Lejon kommer arbeta med den fysiska utveckling av landslagsspelarna.